Ut dansende paerd

Dressuurveulens uit bewezen of unieke merrielijnen
 

 

 

 

Florence-Warina

(Voice x Jetset D)

elite, sport-drs, IBOP-drs, PROK

 

nieuwe video 15-3-'11

 

 

 

 

 

video

   

terug naar fokmerrie Warina N

   

Geboren:

Kleur:

Stokmaat:

Geslacht:

Verwachtingswaarde dressuur:

Sport:

8 mei 2010

bruin

1.68m (zomer 2013)

merrie

 

143

Z2 + wp

Merrielijn/

fokfamilie:

KWPN-merrielijn 158, fokfamilie 401
Toelichting:

Veelbelovende en charmante merrie (v. Voice) uit de stam van dhr. Wijnen, bekend van o.a. Olympisch dressuurpaard Ideaal en goedgekeurde Lichte Tour dekhengst Tolando. Merrie heeft een goede draf met veel balans en een sterk achterbeen. In 2016 en 2017 is ze door twee amazones uitgebracht in de Z2-dressuur, waarbij ze duidelijk aanleg toont voor meer.

 

Vader Glock's Voice wordt door Edward Gal met veel succes uitgebracht in de internationale Grand Prix, met reeds meerder overwinningen op zijn naam.

 

Verdere afstamming:

  • Moedersvader Jetset D is vader van meerdere internationale Grand-Prix paarden (o.a. Jeff met Stephanie Peters, On Top met Leida Collins-Streik en ProSet met Maria Eilberg/Lillan Jebsen).

  • Ulft is de vader van legendarisch Olympisch dressuurpaard Ferro en bovendien terug te vinden in de moederlijnen van veel bekende dressuurpaarden, bijv. Parzival (Jazz x Ulft) van Adelinde Cornelissen.

  • Barina keur, preferent, prestatie, sport (v. Sultan) heeft een geweldige nafok met 5 nationale dressuurpaarden en 3 nationale springpaarden. Daarnaast is ze moeder resp. grootmoeder van de goedgekeurde dekhengsten Landeur (springen) en Tolando (dressuur).

Met de hengst Voice is bewust gekozen voor een veulen dat geheel vrij is van het in NL dominerende bloed van Jazz, Ferro en Krack C/Flemmingh en is dus van toegevoegde waarde voor de bloedspreiding. Dit maakt deze merrie extra interessant voor de fokkerij.

 

Toelichting vader:

Voice (De Niro x Rohdiamant uit Gelbria v. Doruto = volle zus van Olympic Barbria). 

Citaat uit IDS nr 7 '10: 'Hunter Douglas Voice is voorzien van een fraai exterieur en een zwart pak. De achtjarige hengst loopt momenteel succesvol op Lichte Tour-niveau met Imke Schellekens in het zadel en wordt voorbereid op de Grand Prix. Hij blijkt duidelijk aanleg te hebben voor het zwaardere werk. Minstens zo belangrijk is zijn wil om altijd zijn best te doen voor zijn amazone en de enorme 'go' oftewel ijver die hij heeft.'

 

Met de keuze van de hengst Voice worden de merrielijnen van de Olympische dressuurpaarden Barbria (v. Doruto) en Ideaal (v. Doruto) gecombineerd. Hierbij is bewust gekozen voor het toevoegen van Doruto-bloed aan deze merrielijn, net als destijds bij Ideaal.

 

Afstamming:

 

 

 

Voice

 

De Niro

Donnerhall

Alicante B

 

Rohbria

Rohdiamant

 

Gelbria

Ster, prestatie

 

 

 

 

Warina N

prok

 

Jetset D

Zirkoon

 

Escansan

keur, preferent, prestatie

 

Garina

keur, preferent, sport(dressuur)

 

Ulft

keur

Barina

keur, preferent, prestatie, sport(dressuur)