Ut dansende paerd

Fokmerries

Alle fokmerries mt nakomelingen op Z2-dressuur niveau of hoger, f zelf succesvol op dit niveau uitgebracht!!

 

Home Fokmerries Te koop Nieuws Artikelen Foto's Contact Links

     
 

 

Hieronder de actieve fokmerries van Ut dansende paerd:

Voor meer info:

06-20424906

irene.hoeben@xs4all.nl

 

Tessa S (Houston x Purioso)

elite, IBOP, preferent

 

 

 

Geboren:

Kleur:

Stokmaat:

19 mei 2000

Bruin

1.64m

Merrielijn/

fokfamilie:

KWPN-merrielijn 27 (Lady Reveil-stam), fokfamilie 23

Toelichting:

Tessa is elite: een combinatie van het keurpredikaat, een goede constitutie (PROK) en een goede aanlegtest (IBOP). In de aanlegtest toonde ze haar veelzijdigheid door naast een uitstekende dressuurverrichting eveneens een prima springtest te laten zien. Deze veelzijdigheid is niet vreemd gezien haar afstamming van Good Luck (keur, preferent van Wolfgang), die zowel internationale springpaarden (goedgekeurde hengst Ojasper v. Hollywood en Domingo S v. Tygo) als een Grandprix dressuurpaard (Up to date v. Welt Hit) heeft gegeven.

 
Tessa heeft veel bloeduitstraling en een goede draf met sterk achterbeengebruik. Tessa is licht aangereden, maar na de aanlegtest voornamelijk ingezet voor de fokkerij.

 

Tessa elite, preferent is een telg uit de Lady Reveil-stam die vele internationale sportpaarden heeft gegeven, waaronder: Uthopia van Carl Hester en Jeff van Stephanie Peters (beide Zware Tour internationale dressuur).

 

Meer info over de afstamming met 4 bewezen dressuurververs op rij:

 • Moedersvader Houston keur is een bewezen bewegings- en sportvererver en heeft een goedgekeurde zoon (Lichte Tour hengst Valdez) en een goedgekeurde kleinzoon Valeron (Zware Tour).

 • Purioso keur is een erkend sportpaardenleverancier in zowel dressuur als springen. Hij heeft misschien wel de meeste invloed op de dressuurpaardenfokkerij gehad via zijn zoon Cocktail en vooral diens zoon: de legendarische Jazz. 

 • Wolfgang keur is vader van vele internationale sportpaarden en ook van 4 goedgekeurde KWPN-hengsten: Oscar (Lichte Tour dressuur), Kigali (Zware Tour dressuur en Wereldkampioen jonge springpaarden Lanaken), Jester en Esteban.

 • Lucky Boy XX pref was een zeer invloedrijke engels volbloed in de KWPN-fokkerij, zowel in dressuur als springen.

Nafok: De nakomelingen van Tessa laten steeds meer van zich horen. Enkele hiervan:

 • Zip (v. Rousseau): Nationale dressuur, ZZ-Zwaar

 • Amber elite, sport-dr (v. Sandreo): Z2 dressuur

 • Kassandra-Tessa UDP voorl keur, D-OC (v. Everdale): reservekampioen overall en kampioen van de merrieveulens op CK Limburg, Panningen 2015. Ze kreeg een 1e premie en een uitnodiging voor de Nationale Veulen Keuring in Ermelo.

 • Golda-Tessa ster (v. Santano): verkocht via de Limburgse veulenveiling in Weert.

 • Kleindochter Esta elite, EPTM-dr (v. Zhivago) was met een score van 85ptn veruit de beste dressuurmerrie van de EPTM Sleen in het voorjaar van 2012. Bovendien haalde ze ook nog eens 90ptn voor exterieur(!). Met deze punten behaalde ze de 4e EPTM dressuur score van 2012 in Nederland.

 

Veulen aan de voet van:

Feel good (v. Contango x OOSeven)

Feel Good komt uit een sterke predicaatrijke moederlijn die al veel keurings- en sportpaarden heeft voortgebracht. Feel Good is een zoon van de preferente Contango. Zijn moeder is de goed geteste merrie Vamora, een elitemerrie van OO Seven. Vamora is ook de moeder van de KWPN hengst El Capone (v. UB 40). Grootmoeder Camora is een keur preferente dochter van Saluut, welke meerdere succesvolle paarden heeft gebracht.

Feel good legde het verrichtsonderoek succesvol af met en goede score van 83ptn, waarbij hij heel hoog scoorde met zijn galop.

Feel Good is vrij van het bloed van Jazz, Ferro en Flemmingh, als ook van bijna alle bekende Duitse hengsten.

 

Drachtig van:

Feel Good, zie boven

Veulens:

Nothing else matters UDP (v. Feel Good)

Lightning Crashes (v. Glamourdale)

Kassandra-Tessa (v. Everdale)

Jailhouse Rock (v. Tolando)

Golda-Tessa (v. Santano)

Dances with wolves (v. Spielberg)

Ceaster (v. Dayano)

Amber (v. Sandreo)

Zip (v. Rousseau)

 

Afstamming:

 

 

 

 

Houston

keur

 

Belisar

 

Saros XX

keur

Sinthia

keur, preferent, prestatie

 

Ciola

preferent

Pion

 

Viola

keur, prestatie

 

 

 

 

Odessa

 

Purioso

keur

Furioso II

 

Alinda

 

 

Good Luck

keur, preferent

Wolfgang

keur

Bianca

keur

   
 

Warina N (Jetset D x Ulft)

STB-Ext, PROK

 

Geboren:

Kleur:

Stokmaat:

17 juni 2003

Vos

1.78m

Merrielijn/

fokfamilie:

KWPN-merrielijn 158, fokfamilie 401

Toelichting:

Warina komt uit een zeer predikaatrijke moederlijn waaruit veel sportpaarden zijn gekomen. Onder andere het Olympische dressuurpaard Ideaal komt uit deze lijn, maar ook de goedgekeurde dekhengsten Imposantos, Tolando (beide dressuur) en Landeur (springen). Ook de internationale springhengst Explosion W komt uit deze stam.
Warina is een royaal ontwikkelde merrie met veel hals en in beweging heeft ze een sterk achterbeengebruik.

Warina is middels thuiskeuring in het stamboek opgenomen met goede cijfers (o.a. exterieur 70, stap 75, draf 70). Ook heeft ze inmiddels het PROK-predikaat behaald.

 

Verdere afstamming:

 • Vader Jetset D is in 2013 de hengst met op n na meeste Grand Prix nakomelingen. Hij is vader van o.a. ProSet met Maria Eilberg/Lillan Jebsen, Jeff met Stephanie Peters en On Top met Leida Collins-Streik.

 • Ulft is de vader van legendarisch Olympisch dressuurpaard Ferro en bovendien terug te vinden in de moederlijnen van veel bekende dressuurpaarden, bijv. Parzival (Jazz x Ulft) van Adelinde Cornelissen.

 • Barina keur, preferent, prestatie, sport (v. Sultan) heeft een geweldige nafok met 5 nationale dressuurpaarden en 3 nationale springpaarden. Daarnaast is ze moeder resp. grootmoeder van de goedgekeurde dekhengsten Landeur (v. Grandeur, springen) en Tolando (Krack C, dressuur).

Nafok: De nakomelingen van Warina zijn nog jong, maar toch zijn er al wat wapenfeiten, waaronder:

 • Florence-Warina elite, sport-drs, IBOP-drs (v. Voice):

  • Z2-dressuur

 • Garina elite, IBOP-drs (voorheen Gaia-Warina v. Olivi):

  • Al haar veulens (tot dusver 4) worden via gerenommeerde veilingen verkocht. Haar veulen Lamborghini (v. High Five US) van 2016 is via de EDS-zomerveiling verkocht voor een heel mooi bedrag. Zie ook folder Van Uytert 2017 bij High Five US.

  • Behaalde ster-, PROK-, IBOP dressuur- en keur-predikaat

  • 1e premie CK Sevenum en 3e in kampioenskeuring

  • 1e dressuurveulens + algemeen veulenkampioen op Interland Fokdag in Zeeland 2011 met 80ptn

 • Ellah-Warina (v. Tuschinski): verkocht naar Zweden waar ze succesvol wordt uitgebracht in de dressuursport.

Veulen aan de voet van:

nvt

 

Drachtig van:

In Style (v. Eyecatcher x Lorentin I)

In Style is een zoon van de 2-maal bronzen WK-ganger Eyecatcher. Zijn moederlijn is Holsteins, waarvan zowel Lorentin I als zijn vader Loutano GrandPrix-dressuur zijn en dit ook vererven.

Zelf liep In Style vooraan mee in de Hengstencompetitie 2017-2018 en in de Subli-cup.

Veulens:

Mambo (v. Glock's Toto Jr)

Lambada (v. Apache)

Imca-Warina (v. Rousseau)

Gaia-Warina (v. Olivi keur)

Florence-Warina (v. Voice)

Ellah-Warina (v. Tuschinski)

 

Afstamming:

 

 

 

 

Jetset D

 

 

Zirkoon

Nurprimus

 

S. Waldfee

ster

 

Escansan

keur, preferent, prestatie

Le Mexico

keur

Sussan

keur, preferent, prestatie

 

 

 

Garina

keur, preferent, sport(dressuur)

 

Ulft

keur

Le Mexico

keur

Pia

keur, preferent

 

Barina

keur, preferent, prestatie, sport(dressuur)

Sultan

keur

Olgarina

ster

 

Florence-Warina (Voice x Jetset D)

Elite, sport-drs, IBOP-drs, PROK

 

 

CK Kronenberg 2017

Geboren:

Kleur:

Stokmaat:

Sport:

8 mei 2010

Bruin

1.68m

Z2 + wp

Merrielijn/

fokfamilie:

KWPN-merrielijn 158, fokfamilie 401

Toelichting:

Florence-Warina is een mooie, charmante merrie (v. Voice) uit de stam van dhr. Wijnen, bekend van o.a. Olympisch dressuurpaard Ideaal. Ook komen er uit de directe moederlijn 3 goedgekeurde hengsten: Imposantos (v. Wynton), Tolando (v. Krack C) en Landeur (v. Grandeur).

Florence-Warina was als 7-jarige met twee amazones Z2-dressuur, waarbij ze duidelijk aanleg toonde voor meer.

Daarvr behaalde ze bij de IBOP een mooie score van 78.5ptn, waarbij de jury het volgende lovende commentaar gaf: Een heel sympathiek paard met veel houding. Ze kon heel goed stappen, dat deed ze voor een 8,5. Ze had een goed achterbeengebruik, leek heel fijn te rijden en had een nette draf en galop.

 

Vader Glock's Voice loopt onder Edward Gal succesvol internationale GP-dressuur en was jarenlang een vaste waarde voor het Nederlandse team. Hij vertegenwoordigde Nederland op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.

 

Verdere afstamming:

 • Moedersvader Jetset D is in 2013 de hengst met op n na meeste Grand Prix nakomelingen. Hij is vader van o.a. ProSet met Maria Eilberg/Lillan Jebsen, Jeff met Stephanie Peters en On Top met Leida Collins-Streik.

 • Ulft is de vader van legendarisch Olympisch dressuurpaard Ferro en bovendien terug te vinden in de moederlijnen van veel bekende dressuurpaarden, bijv. Parzival (Jazz x Ulft) van Adelinde Cornelissen.

 • Barina keur, preferent, prestatie, sport (v. Sultan) heeft een geweldige nafok met 5 nationale dressuurpaarden en 3 nationale springpaarden. Daarnaast is ze moeder resp. grootmoeder van de goedgekeurde dekhengsten Imposantos, Tolando en Landeur.

Veulen aan de voet van:

Dream Boy (v. Vivaldi x Ferro)Afbeeldingsresultaat voor dream boy dekhengst

Dream Boy is een zeer getalenteerde hengst die momenteel doorbreekt in de Zware Tour onder het zadel van Hans-Peter Minderhoud.

Dream Boy bewijst zich ook in de fokkerij met nakomelingen die zeer aansprekende resultaten behalen op keuringen en aanlegtesten. In 2016 had hij maar liefst 11 merries op de Nationale merriekeuring nadat in 4 provincies een Dream Boy dochter uitgeroepen werd tot kampioen en 2 tot reserve kampioen. 
Ook in 2016 werd Ierland (Dream Boy x Jazz) uitgeroepen tot reserve kampioen van de KWPN hengstenkeuring.

In 2017 wonnen zijn nakomelingen de PAVO- en Subli-cup.

Drachtig van:

Dream Boy (v. Vivaldi x Ferro)

Zie boven

 

Veulens:

Nikita-Warina UDP (v. Dream Boy)

Jotta-Warina (v. Charmeur)

Afstamming:

 

 

 

Voice

OS Rio de Janeiro

 

 

 

De Niro

Donnerhall
Alicante B

 

Rohbria

prestatie

Rohdiamant

 

 

Gelbria

Ster, prestatie

 

 

Warina N

Stb-EXT PROK

 

Jetset D

Zirkoon

Escansan

keur, preferent, prestatie

 

Garina

keur, preferent, sport(dressuur)

 

Ulft

keur

Barina

keur, preferent, prestatie, sport(dressuur)

 

Raquinah (Lancet x Darwin)

Z1 dressuur

 

Geboren:

Kleur:

Stokmaat:

Sport:

13 mei 1998

Bruin

1.62m

Z1 dressuur

Stamboek:

KWPN

Merrielijn/

fokfamilie:

AVS-merrielijn 87, stam Glule uit 1857

Toelichting:

Raquinah is door Irene zelf zadelmak gemaakt en tot en met Z1-dressuur uitgebracht. Ze is zeer werklustig en fijn te bewerken. Ze scoorde altijd met haar zeer goede (draf-) verruimingen.
Raquinah is hoogbenig met veel bloeduitstraling. Haar moeder Ilkkah heeft meerdere M- en Z-dressuurpaarden gebracht.

 

Verdere afstamming:

 • Lancet keur is een internationaal dressuurpaard dat onder twee verschillende amazones heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen (Athene - Imke Schellekens en Hong Kong - Emma Hindle). Bovendien is hij vader van Uzzo: wereldkampioen 5-jarigen en inmiddels Grand Prix dressuur n k geselecteerd voor de Olympische Spelen (in Londen). Verder is Lancet vader van de goedgekeurde dressuurhengst Zisto.

 • Darwin is eveneens een Grand-Prix dressuurpaard die ook veel dressuurkwaliteiten vererft.

 • Het arabische bloed verderop in de afstamming zorgt naast een edel, chique voorkomen ook voor sportaanleg en de juiste sportinstelling. Arabisch en engels volbloed zijn om deze redenen graag gezien in de stamboom.

 

Nafok:

 • Excalibur (v. Oscar): Nationale dressuur, ZZ-Zwaar. Hij behaalde met zijn amazone een score van 76.13% bij het praktijkexamen op Z2-dressuur niveau in de dressuurspecialisatie van de hippische opleiding in Deurne.

 • Flamenco (v. Special D) is verkocht naar Belgi en ontwikkelt zich tot een fijn dressuurpaard met een goed karakter en veelbelovende gangen.

 • Gamelan (v. Johnson) is een mooie, grote zwartbruine ruin met een braaf karakter en fijne, krachtige gangen.

 • Chavanay (v. Roussseau), was een bloedmooi veulen met hooggespannen verwachtingen. Helaas is hij als jaarling omgekomen.

 

Gust gebleven van:

Guardian S (v. Moorlands Bodyguard x Trento B)

Guardian S is een jonge hengst die een hele goede verrichtingstest heeft gelopen. Hij komt uit de bekende merriestam van Nannet (v. Hurricane) die diverse internationale sportpaarden en enkele goedgekeurde hengsten (Mondriaan en Estoril) voortbracht. In de hengstencompetitie heeft hij Glock's Toto Jr het vuur aan de schenen gelegd. Hij is in eigendom van en wordt getraind door Sjef Janssen en Anky van Grunsven, die er hoge verwachtingen van hebben.

 

Veulens:

Majida-Raquinah (v. Blue Hors Zack)

Gamelan (v. Johnson)

Flamenco (v. Special D)

Excalibur (v. Oscar)

Chavanay (v. Rousseau)

Afstamming:

 

 

 

Lancet

keur

OS Athene & Hongkong

 

Wenzel I

Woermann

 

Mon Cherie

 

 

Stellah H

Shogun XX

 

Anika

 

 

 

 

Ilkkah

 

Darwin

Grand Prix dressuur

Roemer

preferent

Zonnatettie

ster, prestatie

 

Jallabi OX

Said OX

 

Ghafil OX

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voormalige fokmerrie

In het verleden hebben we ook experimenteel gefokt met een merrie die in het Gelderse type stond.

 

 

 

 

Home | Fokmerries | Te koop | Nieuws | Artikelen | Foto's | Contact | Links