Ut dansende paerd

Fokmerries

Alle fokmerries mt nakomelingen op Z2-dressuur niveau of hoger, f zelf succesvol op dit niveau uitgebracht!!

 

Home Fokmerries Te koop Nieuws Artikelen Foto's Contact Links

           
 

 

Hieronder de actieve fokmerries van Ut dansende paerd:  

Voor meer info:

06-20424906

irene.hoeben@xs4all.nl

   
 

Tessa S (Houston x Purioso)

elite, IBOP, preferent

 

 

 

Geboren:

Kleur:

Stokmaat:

19 mei 2000

Bruin

1.64m

   

Merrielijn/

fokfamilie:

KWPN-merrielijn 27 (Lady Reveil-stam), fokfamilie 23

   

Toelichting:

Tessa is elite: een combinatie van het keurpredikaat, een goede constitutie (PROK) en een goede aanlegtest (IBOP). In de aanlegtest toonde ze haar veelzijdigheid door naast een uitstekende dressuurverrichting eveneens een prima springtest te laten zien. Deze veelzijdigheid is niet vreemd gezien haar afstamming van Good Luck (keur, preferent van Wolfgang), die zowel internationale springpaarden (goedgekeurde hengst Ojasper v. Hollywood en Domingo S v. Tygo) als een Grandprix dressuurpaard (Up to date v. Welt Hit van Patrick vd Meer) heeft gegeven.

 
Tessa heeft veel bloeduitstraling en een goede draf met sterk achterbeengebruik. Tessa is licht aangereden, maar na de aanlegtest voornamelijk ingezet voor de fokkerij.

 

Tessa elite, preferent is een telg uit de Lady Reveil-stam die vele internationale sportpaarden heeft gegeven, waaronder: Uthopia van Carl Hester en Jeff van Stephanie Peters (beide Zware Tour internationale dressuur).

 

Meer info over de afstamming met 4 bewezen dressuurververs op rij:

 • Moedersvader Houston keur is een bewezen bewegings- en sportvererver en heeft een goedgekeurde zoon (Lichte Tour hengst Valdez) en een goedgekeurde kleinzoon Valeron (Zware Tour).

 • Purioso keur is een erkend sportpaardenleverancier in zowel dressuur als springen. Hij heeft misschien wel de meeste invloed op de dressuurpaardenfokkerij gehad via zijn zoon Cocktail en vooral diens zoon: de legendarische Jazz. 

 • Wolfgang keur is vader van vele internationale sportpaarden en ook van 4 goedgekeurde KWPN-hengsten: Oscar (Lichte Tour dressuur), Kigali (Zware Tour dressuur en Wereldkampioen jonge springpaarden Lanaken), Jester en Esteban.

 • Lucky Boy XX pref was een zeer invloedrijke engels volbloed in de KWPN-fokkerij, zowel in dressuur als springen.

Nafok: De nakomelingen van Tessa laten steeds meer van zich horen. Enkele hiervan:

 • Zip (v. Rousseau): Nationale dressuur, ZZ-Zwaar

 • Amber elite, sport-dr (v. Sandreo): Z2 dressuur

 • Kassandra-Tessa UDP elite, IBOP-drs, D-OC (v. Everdale): reservekampioen overall en kampioen van de merrieveulens op CK Limburg, Panningen 2015. Ook werd ze uitgenodigd voor de Nationale Veulen Keuring in Ermelo. Cijfers stamboekkeuring: st80, dr85, ga80, ho80 en totaal beweging 80ptn.

 • Golda-Tessa ster (v. Santano): verkocht via de Limburgse veulenveiling in Weert. Verkocht naar een topruiter in Servi.

 • Kleindochter Esta elite, EPTM-dr (v. Zhivago) was met een score van 85ptn veruit de beste dressuurmerrie van de EPTM Sleen in het voorjaar van 2012. Bovendien haalde ze ook nog eens 90ptn voor exterieur(!). Met deze punten behaalde ze de 4e EPTM dressuur score van 2012 in Nederland.

 

   

Veulen aan de voet van:

Feel good (v. Contango x OOSeven)

Feel Good komt uit een sterke predicaatrijke moederlijn die al veel keurings- en sportpaarden heeft voortgebracht. Feel Good is een zoon van de preferente Contango. Zijn moeder is de goed geteste merrie Vamora, een elitemerrie van OO Seven. Vamora is ook de moeder van de KWPN hengst El Capone (v. UB 40). Grootmoeder Camora is een keur preferente dochter van Saluut, welke meerdere succesvolle paarden heeft gebracht.

Feel good legde het verrichtsonderoek succesvol af met en goede score van 83ptn, waarbij hij heel hoog scoorde met zijn galop.

Feel Good is vrij van het bloed van Jazz, Ferro, Krack C-Flemmingh en Gribaldi als ook van bijna alle bekende Duitse hengsten.

 
 

Gensemineerd van:

Escolar (v. Estobar NRW x Frst Piccolo)  

Veulens:

One moment in time UDP (v. Feel Good)

Nothing else matters UDP (v. Feel Good)

Lightning Crashes (v. Glamourdale)

Kassandra-Tessa UDP (v. Everdale)

Jailhouse Rock (v. Tolando)

Golda-Tessa (v. Santano)

Dances with wolves (v. Spielberg)

Ceaster (v. Dayano)

Amber (v. Sandreo)

Zip (v. Rousseau)

 

   

Afstamming:

 

 

 

 

Houston

keur

 

Belisar

 

Saros XX

keur

   

Sinthia

keur, preferent, prestatie

   

 

Ciola

preferent

Pion

 

   

Viola

keur, prestatie

   

 

 

 

 

Odessa

 

Purioso

keur

Furioso II

 

   

Alinda

 

   

 

Good Luck

keur, preferent

Wolfgang

keur

   

Bianca

keur

   
   
 

Warina N (Jetset D x Ulft)

STB-Ext, PROK

 

Geboren:

Kleur:

Stokmaat:

17 juni 2003

Vos

1.78m

   

Merrielijn/

fokfamilie:

KWPN-merrielijn 158, fokfamilie 401

   

Toelichting:

Warina is een royaal ontwikkelde merrie met veel hals en in beweging heeft ze een sterk achterbeengebruik.

 

Warina's kleinzoon Lamborghini (v. High Five US) is goedgekeurd in Mecklenburg en bij het KWPN aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. 

 

Warina komt uit een zeer predikaatrijke moederlijn waaruit veel sportpaarden zijn gekomen. Onder andere het Olympische dressuurpaard Ideaal komt uit deze lijn, maar ook de goedgekeurde dekhengsten Imposantos, Tolando (beide dressuur) en Landeur (springen). En ook de internationale springhengst Explosion W komt uit deze stam.
Warina is middels thuiskeuring in het stamboek opgenomen met goede cijfers (o.a. exterieur 70, stap 75, draf 70). Ook heeft ze het PROK-predikaat.

 

Verdere afstamming:

 • Vader Jetset D is in 2013 de hengst met op n na meeste Grand Prix nakomelingen. Hij is vader van o.a. de internationale GrandPrix-paarden ProSet met Maria Eilberg/Lillan Jebsen, Jeff met Stephanie Peters en On Top met Leida Collins-Streik.

 • Ulft is de vader van legendarisch Olympisch dressuurpaard Ferro en bovendien terug te vinden in de moederlijnen van veel bekende dressuurpaarden, bijv. Parzival (Jazz x Ulft) van Adelinde Cornelissen.

 • Barina keur, preferent, prestatie, sport (v. Sultan) heeft een geweldige nafok met 5 nationale dressuurpaarden en 3 nationale springpaarden. Daarnaast is ze moeder resp. grootmoeder van de goedgekeurde dekhengsten Landeur (v. Grandeur, springen), Tolando (Krack C, dressuur) en Imposantos (Wynton, dressuur).

Nafok: De nakomelingen van Warina zijn nog jong, maar toch zijn er al wat wapenfeiten, waaronder:

 • Garina elite, IBOP-drs (voorheen Gaia-Warina v. Olivi):

  • Hengstenmoeder: haar zoon Lamborghini is goedgekeurd in Mecklenburg en bij het KWPN aangewezen voor het verrichtingsonderzoek

  • Eerste 3 veulens zijn via gerenommeerde veilingen verkocht. Haar veulen Lamborghini (v. High Five US) van 2016 is via de EDS-zomerveiling verkocht voor een heel mooi bedrag. Zie ook folder Van Uytert 2017 bij High Five US.

 • Florence-Warina elite, sport-drs, IBOP-drs (v. Voice):

  • Z2-dressuur

 • Ellah-Warina (v. Tuschinski): verkocht naar Zweden waar ze succesvol wordt uitgebracht in de dressuursport.

   
Veulen aan de voet van:

In Style (v. Eyecatcher x Lorentin I)

In Style is een zoon van de 2-maal bronzen WK-ganger Eyecatcher. Zijn moederlijn is Holsteins, waarvan zowel Lorentin I als zijn vader Loutano GrandPrix-dressuur zijn en dit ook vererven.

Zelf liep In Style vooraan mee in de Hengstencompetitie 2017-2018 en in de Subli-cup. In de hengstencompetitie klasse M eindigde hij als 2e achter Imposantos.

 

 

Geinsemineerd van:

Kyando (v. Arlando x Uphill)

 

   

Veulens:

Olivia-Warina UDP (v. In Style)

Mambo (v. Glock's Toto Jr)

Lambada (v. Apache)

Imca-Warina (v. Rousseau)

Gaia-Warina (v. Olivi keur)

Florence-Warina (v. Voice)

Ellah-Warina (v. Tuschinski)

 

   

Afstamming:

 

 

 

 

Jetset D

 

 

Zirkoon

Nurprimus

 

 

S. Waldfee

ster

 

 

Escansan

keur, preferent, prestatie

Le Mexico

keur

 

Sussan

keur, preferent, prestatie

 

 

 

 

Garina

keur, preferent, sport(dressuur)

 

Ulft

keur

Le Mexico

keur

 

Pia

keur, preferent

 

 

Barina

keur, preferent, prestatie, sport(dressuur)

Sultan

keur

 

Olgarina

ster

 

   
 

Florence-Warina (Voice x Jetset D)

Elite, sport-drs, IBOP-drs, PROK

 

 

CK Kronenberg 2017

Geboren:

Kleur:

Stokmaat:

Sport:

8 mei 2010

Bruin

1.68m

Z2 + wp

   

Merrielijn/

fokfamilie:

KWPN-merrielijn 158, fokfamilie 401

   

Toelichting:

Florence-Warina is een mooie, charmante merrie (v. Voice) uit de stam van dhr. Wijnen, bekend van o.a. Olympisch dressuurpaard Ideaal. Ook komen er uit de directe moederlijn 4 goedgekeurde hengsten: Lamborghini (v. High Five US), Imposantos (v. Wynton), Tolando (v. Krack C) en Landeur (v. Grandeur). Waarbij Lamborghini de zoon is van haar halfzus Garina elite, IBOP-drs (v. Olivi).

 

Florence-Warina was als 7-jarige met twee amazones Z2-dressuur, waarbij ze duidelijk aanleg toonde voor meer.

Daarvr behaalde ze bij de IBOP een mooie score van 78.5ptn, waarbij de jury het volgende lovende commentaar gaf: Een heel sympathiek paard met veel houding. Ze kon heel goed stappen, dat deed ze voor een 8,5. Ze had een goed achterbeengebruik, leek heel fijn te rijden en had een nette draf en galop.

 

Vader Glock's Voice loopt onder Edward Gal succesvol internationale GP-dressuur en was jarenlang een vaste waarde voor het Nederlandse team. Hij vertegenwoordigde Nederland op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 en heeft meerdere keren boven de 80% gescoord.

 

Verdere afstamming:

 • Moedersvader Jetset D is in 2013 de hengst met op n na meeste Grand Prix nakomelingen. Hij is vader van o.a. de internationale GrandPrix-paarden ProSet met Maria Eilberg/Lillan Jebsen, Jeff met Stephanie Peters en On Top met Leida Collins-Streik.

 • Ulft is de vader van legendarisch Olympisch dressuurpaard Ferro en bovendien terug te vinden in de moederlijnen van veel bekende dressuurpaarden, bijv. Parzival (Jazz x Ulft) van Adelinde Cornelissen.

 • Barina keur, preferent, prestatie, sport (v. Sultan) heeft een geweldige nafok met 5 nationale dressuurpaarden en 3 nationale springpaarden. Daarnaast is ze moeder resp. grootmoeder van de goedgekeurde dekhengsten Imposantos, Tolando en Landeur.

   
Veulen aan de voet van:

Glocks Dream Boy NOP (v. Vivaldi x Ferro)Afbeeldingsresultaat voor dream boy dekhengst

Dream Boy is een zeer getalenteerde hengst die momenteel doorbreekt in de Zware Tour onder het zadel van Hans-Peter Minderhoud. Hij won de wereldbekerkwalificatie in Mechelen en was 4e op Indoor Brabant. Daarmee is hij geselecteerd voor de wereldbekerfinale in Gothenburg 2019.

Dream Boy bewijst zich ook in de fokkerij met nakomelingen die zeer aansprekende resultaten behalen op keuringen en aanlegtesten. In 2016 had hij maar liefst 11 merries op de Nationale merriekeuring nadat in 4 provincies een Dream Boy dochter uitgeroepen werd tot kampioen en 2 tot reserve kampioen. 
Ook in 2016 werd Ierland (Dream Boy x Jazz) uitgeroepen tot reserve kampioen van de KWPN hengstenkeuring.

In 2017 wonnen zijn nakomelingen de PAVO- en Subli-cup.

 
   

Geinsemineerd  van:

Blue Hors Zackerey (v. Blue Hors Zack x Sandro Hit)

 

   

Veulens:

Olga-Warina UDP (v. Dream Boy)

Nikita-Warina UDP (v. Dream Boy)

Jotta-Warina (v. Charmeur)

   

Afstamming:

 

 

 

Voice

OS Rio de Janeiro

 

 

 

De Niro

Donnerhall    
Alicante B    

 

Rohbria

prestatie

Rohdiamant    

Gelbria

Ster, prestatie

   

 

 

Warina N

Stb-EXT PROK

 

Jetset D

Zirkoon    

Escansan

keur, preferent, prestatie

   

 

Garina

keur, preferent, sport(dressuur)

 

Ulft

keur

   

Barina

keur, preferent, prestatie, sport(dressuur)

   

   
 

Raquinah (Lancet x Darwin)

Z1 dressuur

 

Geboren:

Kleur:

Stokmaat:

Sport:

13 mei 1998

Bruin

1.62m

Z1 dressuur

   

Stamboek:

KWPN

Merrielijn/

fokfamilie:

AVS-merrielijn 87, stam Glule uit 1857

   

Toelichting:

Raquinah is door Irene zelf zadelmak gemaakt en tot en met Z1-dressuur uitgebracht. Ze is zeer werklustig en fijn te bewerken. Ze scoorde altijd met haar zeer goede (draf-) verruimingen.
Raquinah is hoogbenig met veel bloeduitstraling. Haar moeder Ilkkah heeft meerdere M- en Z-dressuurpaarden gebracht.

 

Verdere afstamming:

 • Lancet keur is een internationaal dressuurpaard dat onder twee verschillende amazones heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen (Athene - Imke Schellekens en Hong Kong - Emma Hindle). Bovendien is hij vader van Uzzo: wereldkampioen 5-jarigen en inmiddels Grand Prix dressuur n k geselecteerd voor de Olympische Spelen (in Londen). Verder is Lancet vader van de goedgekeurde dressuurhengst Zisto.

 • Darwin is eveneens een Grand-Prix dressuurpaard die ook veel dressuurkwaliteiten vererft.

 • Het arabische bloed verderop in de afstamming zorgt naast een edel, chique voorkomen ook voor sportaanleg en de juiste sportinstelling. Arabisch en engels volbloed zijn om deze redenen graag gezien in de stamboom.

 

Nafok:

 • Excalibur (v. Oscar): Nationale dressuur, ZZ-Zwaar. Hij behaalde met zijn amazone een score van 76.13% bij het praktijkexamen op Z2-dressuur niveau in de dressuurspecialisatie van de hippische opleiding in Deurne.

 • Flamenco (v. Special D) is verkocht naar Belgi en ontwikkelt zich tot een fijn dressuurpaard met een goed karakter en veelbelovende gangen.

 • Gamelan (v. Johnson) is een mooie, grote zwartbruine ruin met een braaf karakter en fijne, krachtige gangen.

 • Chavanay (v. Roussseau), was een bloedmooi veulen met hooggespannen verwachtingen. Helaas is hij als jaarling omgekomen.

 

   
Gust gebleven van:

Guardian S (v. Moorlands Bodyguard x Trento B)

Guardian S is een jonge hengst die een hele goede verrichtingstest heeft gelopen. Hij komt uit de bekende merriestam van Nannet (v. Hurricane) die diverse internationale sportpaarden en enkele goedgekeurde hengsten (Mondriaan en Estoril) voortbracht. In de hengstencompetitie heeft hij Glock's Toto Jr het vuur aan de schenen gelegd. Hij is in eigendom van en wordt getraind door Sjef Janssen en Anky van Grunsven, die er hoge verwachtingen van hebben.

 

   

Veulens:

Majida-Raquinah (v. Blue Hors Zack)

Gamelan (v. Johnson)

Flamenco (v. Special D)

Excalibur (v. Oscar)

Chavanay (v. Rousseau)

 

Afstamming:

 

 

 

Lancet

keur

OS Athene & Hongkong

 

Wenzel I

Woermann

 

 

Mon Cherie

 

 

 

Stellah H

Shogun XX

 

 

Anika

 

 

 

 

 

Ilkkah

 

Darwin

Grand Prix dressuur

Roemer

preferent

 

Zonnatettie

ster, prestatie

 

 

Jallabi OX

Said OX

 

 

Ghafil OX

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voormalige fokmerrie

In het verleden hebben we ook experimenteel gefokt met een merrie die in het Gelderse type stond.

 

 

 

 

Home | Fokmerries | Te koop | Nieuws | Artikelen | Foto's | Contact | Links