Ut dansende paerd

Dressuurveulens uit bewezen of unieke merrielijnen
 

 

 

 

Golda-Tessa

(Santano x Houston keur)

ster, 1e premie

 

 

 

 

 

 

Klik op foto's voor vergroting

 

   

terug naar fokmerrie Tessa S

   

terug naar te koop

Geboren:

Kleur:

Geslacht:

Verwachtingswaarde dressuur:

Status:

25 mei 2011

donkerbruin

merrie

 

123

Verkocht via Limburgse veulenveiling Weert

(29 september), nr 13

Merrielijn/

fokfamilie:

KWPN-merrielijn 27 (Lady Reveil-stam), fokfamilie 23
Toelichting:

Golda-Tessa is een hoogbenig, elegant donkerbruin merrieveulen met veel kracht, afdruk en beentechniek in draf en galop. Ze heeft veel gummi en lijkt een absolute belofte voor de toekomst.

 

Vader Santano (v. Sandro Hit x Silvano N) won de PAVO-cup in 2006 met klinkende cijfers. De nakomelingen doen het goed op de keuringen, in de aanlegtesten en in de jonge paardencompetities.

 

Moeder Tessa is een elite-merrie van Houston uit de Lady Reveil-stam die vele internationale sportpaarden heeft gegeven, waaronder: toptalent Uthopia van Carl Hester en Jeff van Stephanie Peters (beide Zware Tour internationale dressuur). Via Good Luck (v. Wolfgang) is ze ook nauwverwant aan de goedgekeurde springhengst Ojasper.

 

 

Meer info over de afstamming:

  • Moedersvader Houston keur is een bewezen bewegings- en sportvererver en heeft een goedgekeurde zoon (Lichte Tour hengst Valdez) en een goedgekeurde kleinzoon Valeron (Zware Tour).

  • Purioso keur is een erkend sportpaardenleverancier in zowel dressuur als springen. Hij heeft misschien wel de meeste invloed op de dressuurpaardenfokkerij gehad via zijn zoon Cocktail en vooral diens zoon de legendarische Jazz. 

  • Wolfgang keur is vader van vele internationale sportpaarden en ook van 4 goedgekeurde KWPN-zonen: Oscar (Lichte Tour dressuur), Kigali (Zware Tour dressuur en Wereldkampioen jonge springpaarden Lanaken), Jester en Esteban.

  • Lucky Boy XX pref was een zeer invloedrijke engels volbloed in de KWPN-fokkerij, zowel in dressuur als springen.

Toelichting vader:

Santano (Sandro Hit x Silvano N)

Santano is een afstammeling van wereldkampioen jonge paarden Sandro Hit. Silvano N heeft jarenlang internationale GrandPrix gelopen onder Ellen Bontje.

Santano heeft in 2006 de PAVO-cup gewonnen. Er werd het volgende over hem geschreven:

De zoon van Sandro Hit werd door Majke Grasstek naar de eerste plaats in het tussenklassement gereden en kreeg van Stefan van Ingelgem zelfs een tien! "De hengst heeft 3 spectaculaire gangen en beweegt met zeer veel kracht. Vooral in draf en galop blijft hij heel mooi gedragen en bergop", waren zijn veelzeggende woorden. Ook Heather Blitz kon haar hoogste score van 9.5 punten kwijt aan de imponerende bruine. "Het gevoel dat Santano geeft, is spectaculair. Zelden voel je zo'n elastische rug. De vijf minuten waren veel te kort."

Inmiddels heeft Santano diverse nakomelingen die zeer positief van zich doen spreken op de keuringen, aanlegtesten en in de jonge paarden competities.

 

Met deze hengst is bewust gekozen voor een veulen dat geheel vrij is van het in NL dominerende bloed van Jazz, Ferro en Krack C/Flemmingh en dus van toegevoegde waarde is voor de bloedspreiding. Dit maakt dit veulen extra interessant voor de fokkerij.

 

Afstamming:

 

 

 

Santano

 

Sandro Hit

Sandro Song

 

Loretta

P. Siltana van Hof Olympia

ster, pref, prok

Silvano N

 

La Quitana van Hof Olympia

ster, prok

 

 

 

 

Tessa S

elite

 

 

Houston

keur

 

Belisar

 

Ciola

preferent

 

 

Odessa

Purioso

keur

Good Luck

keur, preferent