Ut dansende paerd

Nieuws

Home Fokmerries Te koop Nieuws Artikelen Foto's Contact Links

       

Voor meer info:

06-20424906

irene.hoeben@xs4all.nl

 

 

6 jul 2019

In 2 regio´s zijn Warina´s kleindochters uitgeroepen tot beste merrieveulen en reservekampioen overall!!

Nadat eerst in Limburg Olga-Warina UDP (v. Dream Boy) werd uitgeroepen tot beste merrieveulen en reservekampioen overall, is nu haar andere kleindochter, Olgarina (v. Painted Black), bekroond met dezelfde titels in Zeeland. Daarnaast is Olgarina ook geselecteerd voor de NVK en wordt ze verkocht via de EDS veiling. We feliciteren de familie de Feijter met dit mooie fokkerssucces!

We zijn heel trots op de nafok van onze fokmerrie Warina (v. Jetset D). Haar eigen veulen deed ook goed mee en werd 4e (in Limburg).

Olgarina is het 5e veulen van Garina (v. Olivi x Jetset D). Garina is bij ons geboren en tevens moeder van de in Mecklenburg goedgekeurde en bij het KWPN aangewezen Lamborghini (v. High Five US).

 

Olgarina                                        Olga-Warina UDP

Painted Black x Olivi x Jetset D        Dream Boy x Voice x Jetset D

 

 

 

Warina N

Jetset D x Ulft x Sultan

 

2 jul 2019

Mooie successen voor onze veulens op CK Panningen

Op zaterdag 30 juni werd in Panningen de Centrale Keuring Limburg gehouden. Olga-Warina UDP (v. Dream Boy x Voice) werd uitgeroepen tot beste merrieveulen en reservekampioen overall in het dressuurveulen-kampioenschap. Ze werd geroemd om haar souplesse, sterke achterbeengebruik en afdruk.

Olivia-Warina UDP (v. In Style x Jetset D) liet zich ook goed zien en werd als 4e geplaatst. De jury was heel positief over haar mooie front, langgelijnde model en lossigheid.

 

Olga-Warina UDP

Dream Boy x Voice x Jetset D x Ulft x Sultan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olivia-Warina UDP

In Style x Jetset D x Ulft x Sultan

 

 

10 jun 2019

One moment in time UDP geboren!

Op tweede Pinksterdag is bij ons het hengstveulen One moment in time UDP (v. Feel Good) geboren. Hij is bruin met mooie aftekeningen. Moeder Tessa is een elite, preferente merrie van Houston en heeft een hele goede nafok, waarvan de oudste Nationale Dressuur loopt. Ze komt uit de Lady Reveil-stam en heeft 3 neven die GrandPrix dressuur of springen liepen, waarvan 1 goedgekeurde hengst (Ojasper).

Vader Feel Good (Contango x OOSeven uit stam van Vamora) loopt succesvol Lichte Tour en laat met dit veulen wederom zien heel goed bij onze Tessa te passen.

 

 

One moment in time UDP

Feel Good x Houston x Purioso x Wolfgang

 

 

28 apr 2019

 

Olivia-Warina UDP geboren!

Om 3.00uur vanmorgen vroeg is Olivia-Warina UDP (v. In Style) geboren. Ze is een chique bruin en mooi groot merrieveulen. Moeder Warina (v. Jetset D) is oma van de in Mecklenburg goedgekeurde en bij het KWPN aangewezen Lamborghini (v. High Five US x Olivi gefokt door fam. De Feyter).

Bij Olivia-Warina UDP is de nr. 2 van de hengstencompetitie klasse M, In Style, aangepaard met de moederlijn van de nr. 1, Imposantos.

 

 

Olivia-Warina UDP

In Style x Jetset D x Ulft x Sultan

 

 

20 mrt 2019

 

Olga-Warina UDP geboren!

Afgelopen nacht is het merrieveulen, Olga-Warina UDP (v. Dream Boy) geboren. Moeder Florence-Warina elite, sport, IBOP-drs (v. Voice) heeft alles alleen gedaan en ze zijn allebei helemaal gezond.

De afstamming van Olga-Warina UDP verenigt de twee Indoor Brabant-toppers Glock's Dream Boy (4e in Wereldbeker) en Glock's Voice (3e in GP CDI3*).

Moeder is zus van hengstenmoeder Garina, wiens zoon Lamborghini (v. High Five US) is goedgekeurd in Mecklenburg en aangewezen bij het KWPN. Dit is de befaamde moederlijn van de goedgekeurde hengsten Imposantos, Tolando en Landeur.

 

 

Olga-Warina UDP

Dream Boy x Voice x Jetset D x Ulft x Sultan

 

 

 

17 mrt 2019

 

Indoor Brabant toppers goed vertegenwoordigd bij Ut dansende paerd

De toppers van Indoor Brabant 2019 zijn goed vertegenwoordigd in de afstamming van onze paarden. De betreffende hengstenkeuzes waren destijds niet bepaald voor de hand liggend, omdat deze hengsten (muv Apache) op dat moment niet in de picture waren.

 

 

 

 

Glock´s Dream Boy NOP                     Apache                         Glock´s Voice

 

 

Blue Hors Zack

 

Everdale

 

 

11 feb 2019

 

Kleinzoon Warina, Lamborghini, in EDS-veiling

Recent is bekend gemaakt dat Lamborghini (v. High Five US uit Garina v. Olivi) verkocht gaat worden via de exclusieve EDS-veiling op 30 maart 2019. Deze kleinzoon van onze Warina is in Mecklenburg goedgekeurd en bij het KWPN aangewezen. Op de website van de EDS-veiling staan al enkele foto´s (tab: Nieuws).

 

 

 

Voor meer info: Excellent Dressages Sales

 

 

Lamborghini

High Five US x Olivi x Jetset D

 

 

2 feb 2019

Kleinzoon Warina, Lamborghini, aangewezen voor verrichtingsonderzoek KWPN

Nadat Lamborghini (High Five US uit Garina elite, IBOP-drs, PROK v. Olivi) in november al goedgekeurd was in Mecklenburg, is hij bij het KWPN nu ook aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. In Den Bosch overtuigde hij met zijn langgelijnde model en zeer goede galoppade. We zijn heel trots op deze kleinzoon van onze Warina en zoon van de bij ons gefokte Garina.

We feliciteren de eigenaren (EDS team) en fokkers (Fam. de Feijter)!

 

 

Lamborghini

High Five US x Olivi x Jetset D x Ulft x Sultan

klik op foto voor vergroting

 

14 jan 2019

D-OC predikaat voor Nothing else matters UDP

Met een genoomfokwaarde van 100 heeft Nothing else matters UDP (v. Feel Good x Houston) een hele mooie score behaald voor het D-OC predikaat.

 

 

Nothing else matters UDP

Feel Good x Houston x Purioso

 

 

12 jan 2019

Kassandra-Tessa UDP slaagt voor IBOP, nu 'elite'

Vandaag slaagde Kassandra-Tessa UDP (v. Everdale x Houston) voor de IBOP dressuur die in Helden-Panningen verreden werd. Ondanks alle spanning, zag de jury genoeg potentieel om haar 75 punten te geven.

Daarmee is Kassandra-Tessa UDP nu definitief 'keur'. In combinatie met het D-OC predikaat betekent dit dat ze nu 'elite' is geworden.

Met Kassandra-Tessa UDP elite, IBOP-drs, D-OC erbij hebben we nu drie 'elite' merries bij ons op stal. De andere 'elite' merries zijn haar moeder Tessa elite, preferent, IBOP, PROK (v. Houston) en Florence-Warina elite, sport-drs, IBOP-drs, PROK (v. Voice).

 

 

Kassandra-Tessa UDP

elite, IBOP-drs, D-OC

Everdale x Houston x Purioso

klik op foto voor vergroting

 

 

25 dec 2018

 

Kerstgroet en nieuwjaarswens

We wensen iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig en gezond 2019, alsook veel plezier en geluk met de paarden!

 

Zoals ieder jaar kijken we kort terug op het afgelopen jaar en vervolgens vooruit naar 2019.

 

Terugblik 2018:

 • We waren heel blij met de dit jaar geboren veulens: het hengstveulen Nothing else matters UDP (v. Feel Good) en het merrieveulen Nikita-Warina UDP (v. Glock's Dream Boy NOP).

 • Kassandra-Tessa UDP behaalde deze zomer op de stamboekkeuring het ster-predikaat met hele mooie cijfers (st 80, dr 85, ga 80, ho 80 ptn). Vervolgens werd ze op de CK gemakkelijk 'voorlopig keur'.

 • Doordat Kassandra-Tessa UDP het ster-predikaat behaalde, werd onze Tessa elite, PROK (v. Houston) ook meteen preferent.

 • Een nakomeling van de door ons gefokte Garina elite, IBOP-drs (v. Olivi) is dit najaar goedgekeurd in Mecklenburg (Dld), namelijk Lamborghini (v. High Five US). Bij het KWPN is deze hengst geselecteerd voor de 2e bezichtiging.

 • Bovenstaande betekent dat wij een hengstenmoeder hebben gefokt, namelijk Garina elite, IBOP-drs.

 • De best presterende nakomelingen van onze fokmerries in de sport zijn wederom:

  • Exxon (v. Oscar uit Raquinah): Nationale dressuur - ZZ-zwaar

  • Zip (v. Rousseau uit Tessa): Nationale dressuur - ZZ-zwaar

 • Uit de moederlijn van Warina heeft de goedgekeurde dressuurhengst Imposantos de PAVO-cup bij de 5-jarigen gewonnen. Imposantos is een neef van onze Warina.

 • Eveneens uit deze merrielijn komt het internationale springpaard Explosion W (ook een neef van Warina). Hij won met zijn ruiter Ben Maher o.a. de GCT wedstrijden in Rome en Doha.

 

Vooruitblik 2019:

 • Verwachte veulens:

  • Glock's Dreamboy NOP x Glock's Voice x Jetset D x Ulft x Sultan: GrandPrix-talent Dreamboy van Hans-Peter Minderhoud aangepaard met onze Florence-Warina elite, Sport-drs, IBOP-drs,  PROK

  • Feel Good x Houston x Purioso x Wolfgang x Lucky Boy XX: een veulen geheel vrij van Jazz-, Flemming/Krack- en Ferro-bloed uit onze goed fokkende Tessa elite, preferent, PROK

  • In Style x Jetset D x Ulft x Sultan: de jonge getalenteerde In Style gecombineerd met Warina, nicht van de goedgekeurde Imposantos en internationaal springpaard Explosion W.

 • Verder wordt onze jonge talentvolle merrie Kassandra-Tessa UDP voorlopig keur, D-OC (v. Everdale) momenteel getraind met het oog op deelname aan de aanlegtest.

 • Ook kijken we uit naar de 2e bezichtiging van het KWPN in Den Bosch waar de kleinzoon van onze Warina, Lamborghini (v. High Five US x Olivi), zich zal presenteren.

 

 

 

9 dec 2018

 

Kleinzoon Warina, Lamborghini, naar 2e bezichtiging KWPN!

Zaterdag 8 december is op de laatste dressuurdag van de 1e bezichtiging in Ermelo de kleinzoon van onze Warina, Lamborghini (High Five US x Olivi), doorverwezen naar de 2e bezichtiging. Er werd streng geselecteerd en daarom zijn we heel trots dat hij door mocht naar Den Bosch. Hengstenmoeder Garina (v. Olivi) is door ons gefokt. Lamborghini is gefokt door Fam. de Feijter en in eigendom van het EDS-team.

Lamborghini is reeds goedgekeurd in Mecklenburg (Dld).

 

Berichtje Fam. de Feijter over Garina:

"De door jullie gefokte moeder Garina heeft er iets moois van gemaakt. Super merrie, erg blij mee..."

 

 

nr 515 Lamborghini

High Five US x Olivi x Jetset D x Ulft x Sultan

 

 

12 nov 2018

Kleinzoon Warina, Lamborghini, goedgekeurd in Mecklenburg!

Afgelopen weekend is Lamborghini (v. High Five US) goedgekeurd in Redefin, waar de hengstenkeuring voor Mecklenburg plaatsvond. Lamborghini is in eigendom van het EDS-team en gefokt door Fam. de Feijter. Zijn moeder is Garina elite, IBOP-drs (v. Olivi) die bij ons gefokt en geboren is uit Warina (v. Jetset D). Daardoor zijn wij nu trotse fokker van een hengstenmoeder.

In december wordt hij ook voorgesteld bij de eerste bezichtiging van het KWPN (nr 515).

 

Artikel KWPN regio Zeeland

 

 

Lamborghini als veulen met zijn moeder Garina

High Five US x Olivi x Jetset D x Ulft x Sultan

 

 

27 sep 2018

 

3 Merries drachtig!

De veearts heeft 3 merries drachtig gescand. Volgend voorjaar verwachten we de volgende veulens:

 • Glock´s Dream Boy NOP x Glock´s Voice x Jetset D x Ulft x Sultan

 • Feel Good x Houston x Purioso x Wolfgang x Lucky Boy XX

 • In Style x Jetset D x Ulft x Sultan x Epigoon

Waarvan de eerste twee uit elite, sport-drs respectievelijk elite, preferente merries. Het derde veulen komt uit de nicht van de goedgekeurde Imposantos die dit jaar de PAVO-cup bij de 5-jarigen won.

 

 Afbeeldingsresultaat voor dream boy dekhengst 

Glock´s Dream Boy NOP           Feel Good

Vivaldi x Ferro                             Contango x OOSeven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In Style

Eyecatcher x Lorentin I

 

14 jul 2018

Kassandra-Tessa UDP Voorlopig Keur

Op de Centrale Keuring van Noord-Brabant in de Mortel heeft Kassandra-Tessa UDP het Voorlopig Keur-predikaat behaald. Dit wordt definitief keur als ze slaagt voor een aanlegtest of als ze in de sport Z2 geklasseerd is.

We zetten haar voorlopig nog niet in voor de fokkerij, maar we gaan haar rustig trainen.

 

 

Kassandra-Tessa UDP

Everdale x Houston x Purioso

klik op foto voor vergroting

 

 

26 jun 2018

Tessa preferent!!

Nadat haar jongste dochter Kassandra-Tessa UDP vandaag haar ster-predikaat heeft behaald, is moeder Tessa elite, IBOP, PROK nu ook preferent! Het heeft enige tijd geduurd, omdat ze weinig merrieveulens heeft gegeven.

 

Haar preferent-schap heeft ze te danken aan:

 

 

 

 

 

 

Tessa S

elite, IBOP, preferent

Houston x Purioso x Wolfgang

 

26 jun 2018

Kassandra-Tessa UDP krijgt ster-predikaat met mooie cijfers!

Vandaag nam Kassandra-Tessa UDP met succes deel aan de stamboekkeuring in het Brabantse Oosteind. Ze werd geroemd om haar mooie langgelijnde model en haar schakelvermogen. Ze behaalde het ster-predikaat met de volgende cijfers:

 • stap 80 ptn

 • draf 85 ptn

 • galop 80 ptn

 • houding 80 ptn

 • totaal beweging: 80 ptn

 • totaal exterieur: 75 ptn

Kassandra-Tessa ster, D-OC heeft Everdale als vader en Tessa elite, IBOP, PROK (v. Houston x Purioso x Wolfgang) als moeder.

 

 

 

Kassandra-Tessa UDP

Everdale x Houston x Purioso

klik op foto voor vergroting

 

 

27 apr 2018

 

Hengstveulen geboren: Nothing else matters UDP

Het was de moeite van het wachten waard, want na 4,5 week overtijd kwam er een heel mooi hengstveulen op de wereld van Feel Good. Op Koningsdag 's avonds rond 20.00uur had Tessa elite, IBOP een vlotte bevalling.

Hij is bruin, lang gelijnd met een mooi hoofd met dito tekening. Hij beschikt over een extra galoppade en veel techniek in draf.
 

 

 

Nothing else matters UDP

Feel Good x Houston x Purioso x Wolfgang

 

 

28 mrt 2018

 

Merrieveulen geboren: Nikita-Warina UDP!

Woensdagavond is Florence-Warina elite, sport-drs, IBOP-drs (v. Voice) bevallen van een prachtig zwart merrieveulen van Glock's Dreamboy, genaamd Nikita-Warina. De bevalling verliep zeer snel en probleemloos.

 

 

 

Nikita-Warina UDP

Glock's Dreamboy x Voice x Jetset D x Ulft

 

 

3 feb 2018

Mogelijk 4e KWPN-hengst uit merrielijn van Warina...

Kula Shaker (nr. 476: Franklin x Jazz x Junior STV x Sultan) is zaterdag op de Hengstenkeuring in Den Bosch aangewezen voor het verrichtingsonderzoek van het KWPN. Hij is een achterneef van onze Warina.

Als hij goedgekeurd wordt dan is dit de 4e KWPN-hengst uit deze merrielijn, die teruggaat op de bekende Sultan-merrie Barina van dhr Wijnen. De afstamming van de andere hengsten is:

 • Imposantos: Wynton x Krack C x Sultan

 • Tolando: Krack C x Rubinstein x Sultan

 • Grandeur: Landeur x Sultan

Uit deze merrielijn verwachten we dit jaar een veulen van Dream Boy uit onze sport & elitemerrie Florence-Warina (v. Voice).

 

nr. 476: Kula Shaker

Franklin x Jazz x Junior STV x Sultan

 

 

2 feb 2018

 

Imposantos (neef van Warina) wint Hengstencompetitie klasse L

Vrijdagavond werd Imposantos (Wynton x Krack C) zowel gedeeld dagwinnaar als winnaar van de hengstencompetitie in de klasse L. Hij behaalde een hele hoge score van 89ptn.

Imposantos is afgelopen najaar goedgekeurd voor het KWPN en is een neef van onze Warina. Zij delen dezelfde oma, de zeer bekende Barina (v. Sultan), van dhr Wijnen die Imposantos gefokt heeft. 

Naast de hierboven genoemde Warina, zetten we ook de sport & elite-merrie Florence-Warina (v. Voice) als fokmerrie in in onze fokkerij.

 

 

 

Imposantos

Wynton x Krack C x Sultan

 

 

22 jan 2018

3e plaats in ZZ-Zwaar voor ons fokproduct Exxon

De oudste zoon van Raquinah, Griendheuvel's Exxon, heeft samen met zijn amazone Joyce Komejan een 3e plaats behaald in het ZZ-Zwaar in Oud-Gastel. We zijn trots op deze combinatie!

Exxon is bij ons geboren als Excalibur en heeft als afstamming: Oscar x Lancet x Darwin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Griendheuvel's Exxon (Excalibur)

Oscar x Lancet x Darwin

 

25 dec 2017

 

Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar!

We wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2018! Verder ook veel plezier en succes met de paarden!

 

Het is weer tijd voor onze jaarlijkse terugblik op het afgelopen jaar en de verwachtingen voor het komende jaar.

 

Terugblik 2017:

 • We waren heel blij met de dit jaar geboren veulens: het hengstveulen Mambo (v. Glock's Toto Jr.) en het merrieveulen Majida-Raquinah (v. Blue Hors Zack).

 • Van alledrie de merrielijnen hebben we nu de opvolging klaar staan. Na 4 hengstveulens heeft Raquinah dit jaar haar eerste merrieveulen gekregen: de hierboven genoemde Majida-Raquinah. Zij mag bij ons blijven om de merrielijn voort te zetten.

 • Florence-Warina heeft deze zomer op de CK in Kronenberg het elite-predikaat behaald. Vorig jaar kreeg ze al de ster, IBOP-drs en Sport-drs en PROK predikaten.

 • Twee jonge merries van ons behaalden het D-OC predikaat, te weten Kassandra-Tessa en Majida-Raquinah.

 • De door ons gefokte Garina elite, IBOP-drs (v. Olivi) had dit jaar haar vierde veulen op rij in een gerenommeerde veulenveiling. Dit jaar was dit de Limburgse Veulenveiling te Kronenberg.

 • Sportresultaten van nakomelingen van onze merries:

  • Florence-Warina ster, IBOP-drs, sport-drs, PROK (v. Glock's Voice uit Warina) is dit jaar door Irene ook in de Z2 dressuur uitgebracht. Op 7-jarige leeftijd is ze nu dus door 2 verschillende amazones uitgebracht en naar winstpunten gereden op dit niveau.

  • Exxon (v. Oscar uit Raquinah) doet het heel goed in de sport en loopt nu ZZ-zwaar dressuur.

  • Zip (v. Rousseau uit Tessa) werd dit jaar eveneens uitgebracht in de klasse ZZ-zwaar dressuur.

 • Uit de moederlijn van Warina is dit jaar de dressuurhengst Imposantos goedgekeurd bij het KWPN en met zeer goede cijfers (89ptn) ingeschreven. Hij is een neef van onze Warina. Zijn afstamming is Wynton x Krack C x Sultan. Imposantos is de 3e goedgekeurde dekhengst uit deze moederlijn, die ook veel (inter)nationale dressuur- en springpaarden bracht.

 

Vooruitblik 2018:

 • Verwachte veulens:

  • Dreamboy x Glock's Voice x Jetset D x Ulft x Sultan: supertalent Dreamboy van Hans-Peter Minderhoud aangepaard met onze Florence-Warina elite, Sport-drs, IBOP-drs,  PROK

  • Feel Good x Houston x Purioso x Wolfgang x Lucky Boy XX: een veulen geheel vrij van Jazz-, Flemming/Krack- en Ferro-bloed uit onze goed fokkende Tessa elite, PROK

 • Verder is Kassandra-Tessa (v. Everdale) goed doorgegroeid en zal komend jaar zadelmak gemaakt worden. We zijn heel benieuwd naar hoe ze zich onder het zadel zal laten zien.

 
 

Afbeeldingsresultaat voor kerstversiering

 

8 nov 2017

Neef van onze Warina is nu goedgekeurde KWPN hengst: Imposantos

Imposantos (v. Wynton x Krack C x Sultan) is vandaag met een topscore van 89punten ingeschreven als dekhengst bij het KWPN. Hij is gefokt door dhr W. Wijnen uit Berlicum. Voorheen werd hij Imposant W genoemd.

Imposantos is een neef van onze fokmerrie Warina (v. Jetset D x Ulft x Sultan). Dit is de 3e goedgekeurde hengst uit deze merrielijn, na Tolando (v. Krack C) en Landeur (v. Grandeur). Ook Olympisch dressuurpaard Ideaal en vele andere internationale dressuur- en springpaarden komen uit deze merrielijn.
In 2018 verwachten we uit dit lijntje een veulen van Dreamboy uit onze Florence-Warina
elite, sport-drs, IBOP-drs (v. Glock's Voice).

 

Klik hieronder voor artikel

 

Bron: KWPN

 

 

Imposantos

Wynton x Krack C x Sultan

klik op foto voor vergroting

 

 

 

 

 

 

 

 

27 okt 2017

Twee jonge merries krijgen D-OC predikaat

Onze jonge merries Kassandra-Tessa (v. Everdale) en Majida-Raquinah (v. Blue Hors Zack) hebben beide het D-OC predikaat gekregen. Dit hebben KWPN-paarden nodig voor het verkrijgen van het elite-predikaat voor merries, respectievelijk goedkeuring voor de dekdienst bij hengsten. Beide merries hebben een goede DNA-score gehaald voor OCD en zijn dus een genetisch gezonde aanvulling voor de toekomst.

 

De scores zijn als volgt:

 • Kassandra-Tessa: index 100

 • Majida-Raquinah: index 102

 

   
  18 okt 2017

Neef van onze fokmerrie Warina in KWPN verrichtingsonderzoek

Dit betreft Imposant W: Wynton x Krack C x Sultan. Als hij dit met goed gevolg doorloopt wordt hij de 3e goedgekeurde KWPN hengst uit dit lijntje. Andere ggk hengsten zijn Tolando (v. Krack C) en Landeur (v. Grandeur).

Afstamming van onze Warina is Jetset D x Ulft x Sultan.

 

 

 

Imposant W

Wynton x Krack C x Sultan

 

1 okt 2017

Twee merries drachtig van Dream Boy resp. Feel Good

Florence-Warina elite, sport-drs, IBOP-drs en Tessa elite, IBOP zijn drachtig gescand. Ze verwachten volgend jaar eind maart hun veulens. De afstamming is als volgt:

 • Dream Boy x Glock's Voice x Jetset D x Ulft x Sultan

 • Feel Good x Houston x Purioso x Wolfgang x Lucky BoyXX

Afbeeldingsresultaat voor dream boy dekhengst     

Dream Boy                                     Feel Good

Vivaldi x Ferro                                 Contango x OOSeven

 

   
 

23 sep 2017

4e veulen bij ons gefokte Garina in gerenommeerde veulenveiling

Komende woensdag wordt in de Limburgse veulenveiling in Kronenberg het 4e veulen van Garina elite, IBOP-drs (uit Warina x Olivi) geveild. Een uitstekende prestatie want dit betekent dat ál haar veulens (tot op heden) worden verkocht via de grote veilingen. Het veulen is Maserati en heeft nr 81 in de veiling.

 

Nr. 81 Limburgse veulenveiling

 

 

Maserati

High Five US x Olivi x Jetset D x Ulft

klik op foto voor vergroting

 

 

8 juli 2017

 

Florence-Warina nu ook elite

Vandaag op de Centrale Keuring in Kronenberg, behaalde Florence-Warina het elite-predikaat. Daarmee heeft ze haar goede sportprestaties omgezet in goede keuringsresultaten. Florence-Warina is een dochter van onze Warina en haar vader is Olympische dressuurhengst Glock's Voice.

Florence-Warina elite, sport-drs, IBOP-drs is drachtig van Dream Boy en we kijken uit naar haar veulen volgend voorjaar.

 

 

Florence-Warina

Glock's Voice x Jetset D x Ulft x Sultan

klik op foto voor vergroting

 

 

12 mei 2017

Eerste merrieveulen voor Raquinah: Majida-Raquinah!

Afgelopen nacht is Raquinah bevallen van haar eerste merrieveulen Majida-Raquinah. Moeder Raquinah (v. Lancet) heeft de klus snel geklaard en ook het veulen kwam snel overeind. Majida is een charmant veulen met veel bloeduitstraling. Majida's grote broer Exxon loopt succesvol op ZZ-licht dressuurniveau. Haar vader is Grand-Prix dressuurhengst Blue Hors Zack: kampioenshengst en kampioenenmaker.

Majida houden we aan om de moederlijn voort te zetten.

 

 

 

 

Majida-Raquinah

Blue Hors Zack x Lancet x Darwin

klik op foto voor vergroting

 

 

30 mrt 2017

Hengstveulen geboren: Mambo!

Op donderdagochtend 30 maart is Mambo geboren, een hengstveulen uit onze merrie Warina (v. Jetset D). Hij is een grote, stoere bink en jonge broer van onze Florence-Warina ster, sport die onlangs met succes is uitgebracht in de Z2 dressuur.

Vader Glock's Toto Jr is een zoon van de legendarische Totilas. Glock's Toto Jr heeft reeds meerdere jonge paardencompetities op zijn naam heeft gezet, zoals de hengstencompetitie 2016-2017 en de PAVO Cup 2016. Hij is de rising star van Edward Gal, die tot voor kort door Marieke van der Putten werd uitgebracht.

 

 

 

Mambo

Glock's Toto Jr x Jetset D x Ulft x Sultan

klik op foto voor vergroting

 

 

15 mrt 2017

 

3e plaats Limburgcup dressuur

Op de fokkersavond van KWPN Limburg haalden we een 3e plaats. Onze Florence-Warina had de op 2 na hoogste punten van het keuringsseizoen 2016 in regio Limburg. Ze is glansrijk geslaagd voor de IBOP en heeft inmiddels ook het sportpredikaat (Z2 + 1 wp)behaald. Dit voorjaar zal ze gedekt worden.

Haar moeder is momenteel hoogdrachtig van Glock's Toto Jr.

 

 

 

Florence-Warina

Glock's Voice x Jetset D x Ulft x Sultan

klik op foto voor vergroting

 

 

 

7 jan 2017

 

Nu alle fokmerries mét nafok in Z2 of hoger!!

Hieronder een overzicht met de sport- en keuringsprestaties van de nakomelingen van onze actieve fokmerries per eind 2016.

 

Tessa (v. Houston), waarvan 4 nakomelingen >3jr in NL:

-

1x ZZ-licht dressuur

-

1x Z2-dressuur

-

1x elite

-

1x ster

 

Warina (v. Jetset D), waarvan 3 nakomelingen >3jr in NL:

-

1x Z2-dressuur

-

2x IBOP-drs

-

1x elite

-

1x ster

 

Raquinah (v. Lancet), waarvan 1 nakomeling >3jr in NL:

-

1x Z2-dressuur

 

Dat wil zeggen dat eind 2016 ál onze actieve fokmerries nakomelingen hebben die in de klasse Z2 dressuur of hoger lopen. Bij Tessa was dit eind 2015 reeds het geval. Bij zowel Warina als Raquinah is dit gedurende 2016 gebeurd.

 

Relevante opmerking hierbij is dat Raquinah relatief laat in de fokkerij is ingezet en ook de minste veulens heeft gebracht. Verder zijn er van alle fokmerries één of meerdere nakomelingen naar het buitenland verkocht, waardoor de prestaties niet of moeilijk te volgen zijn.

 

   
 

25 dec 2016

Fijne Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar!

We wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2017!

 

Het is weer tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar en de verwachtingen voor het komende jaar.

 

Terugblik 2016:

 • We waren heel blij met de dit jaar geboren hengstveulens Lambada (v. Apache) en Lightning Crashes (v. Glamourdale).

 • Florence-Warina ster, IBOP-drs, sport-drs, PROK (v. Voice) heeft het super gedaan onder het zadel en behaalde eerst de IBOP en het ster-predikaat. Vervolgens behaalde ze ook een winstpunt in de Z2-dressuur en daarmee het sport-predikaat.

 • Garina elite, IBOP-drs (v. Olivi) behaalde van de zomer het elite-predikaat.

 • Garina elite, IBOP-drs had dit jaar haar derde veulen op rij in een gerenommeerde veulenveiling. Dit jaar was het de EDS die in Ermelo werd gehouden bij de Wereld kampioenschappen jonge dressuurpaarden. Haar hengstveulen van High Five US werd daar voor een heel mooi bedrag afgeslagen.

 • Verdere sportresultaten van nakomelingen van onze merries:

  • Exxon (v. Oscar uit Raquinah) startte dit jaar Z2-dressuur en hielp zijn amazone aan een zeer goede score bij het dressuurexamen van de Hippische opleiding in Deurne.

  • Zip (v. Rousseau uit Tessa) werd dit jaar succesvol uitgebracht in de klasse ZZ-licht dressuur.

Vooruitblik 2017:

 • Verwachte veulens:

  • van kampioenshengst en kampioenenmaker Blue Hors Zack uit Raquinah (v. Lancet)

  • van hengstencompetitie winnaar Glock's Toto Jr uit Warina (v. Jetset D)

 • Florence-Warina ster, IBOP-drs, sport-drs, PROK (v. Voice) gaat komend voorjaar weer de fokkerij dienen. We kijken uit naar haar nafok.

 

 

 

6 nov 2016

Florence-Warina nu ook 'Sport'!!

Florence ster, sport, IBOP-dr (v. Voice) heeft vandaag onder het zadel van José van Haaren, een winstpunt behaald in de Z2. Dit was haar eerste start op dit niveau en ze behaalde de mooie score van 214ptn (=62,94%). Dit betekent dat ze nu ook het sport-predikaat heeft. We zijn er trots op dat ze zich in een relatief korte tijd zo goed ontwikkeld heeft. José gaf ook aan dat Florence zeker genoeg aanleg heeft om verder te komen.

 

Bij het afscheid zei José de volgende, mooie woorden: "Knappe merrie. Geniet van je topper!"

 

 

   
 

1 nov 2016

Twee merries drachtig!

Bij de laatste veearts-controle bleek dat we volgend jaar twee veulens kunnen verwachten, namelijk:

 • Glock's Toto Junior x Jetset D x Ulft x Sultan - uitgeteld eind maart 2017

 • Blue Hors Zack x Lancet x Darwin - uitgeteld eind mei 2017

 

   
 

1 okt 2016

Florence-Warina IBOP-drs + Ster!!

Vanmiddag heeft Florence onder het zadel van José van Haaren met succes deelgenomen aan de IBOP in Panningen. Nadat ze in het begin wat spanning had, liet ze zich daarna heel mooi zien. Ze behaalde een mooie score van 78,5 punten, waaronder: een 8,5 voor stap, 7,5 voor draf en galop, 8,0 voor houding & balans en een 8,5 voor rijdbaarheid.

Bij de stamboekkeuring heeft de keuringscommissie haar vervolgens eveneens het ster-predikaat toegekend.

 

Op de KWPN-site wordt hierover het volgende vermeld:

 

"Veel sterpredicaten uitgedeeld tijdens IBOP Panningen

...

Veel zelfhouding
Florence-Warina (Voice uit Warina stb-ext PROK van JetSet-D) werd voorgesteld door José van Haaren en liep naar 78,5 punten. “Een heel sympathiek paard met veel houding. Ze kon heel goed stappen, dat deed ze voor een 8,5. Ze had een goed achterbeengebruik, leek heel fijn te rijden en had een nette draf en galop.” De merrie staat geregistreerd bij haar fokker I. Hoeben-Sanders uit Egchel en werd na afloop ster met 70 punten."

 

 

Florence-Warina

(Voice x Jetset D x Ulft x Sultan)

 

 

14 aug 2016

Florence-Warina wederom succesvol in M1!

Vandaag in Venray was Florence-Warina succesvol in de klasse M1-dressuur met een 3e plaats in de eerste proef met 193ptn. In de tweede proef verbeterde ze zich met een ex eaquo 1e plaats met 198 ptn. Inmiddels heeft ze ruim voldoende winstpunten om te mogen promoveren naar het M2. In de training gaan we hier nu rustig naar toe werken.

 

   
 

9 aug 2016

Raquinah ook drachtig!

Inmiddels is ook Raquinah drachtig van Blue Hors Zack (v. Rousseau). Haar veulen verwachten we volgend jaar eind mei. Blue Hors Zack was kampioen van de HK in Den Bosch en daarna verkocht naar Denemarken. Daar heeft hij zich ontwikkeld tot een veelgevraagde dekhengst met zeer goede nafok. Enkele bekende nakomelingen zijn Zonik die onder Edward Gal veelbelovende resultaten haalt op Lichte Tour-niveau en Sezuan die 3-voudig wereldkampioen jonge dressuurpaarden is. In de sport loopt Zack op Grand-Prix niveau.

In totaal zijn er nu 3 merries drachtig.

 

Blue Hors Zack

(Rousseau x Jazz x Belisar)

 

 

5 juli 2016

Warina's kleinzoon, Lamborghini geselecteerd voor prestigieuze EDS veiling!

Lamborghini (High-Five US x Olivi X Jetset D) gefokt door de Familie De Feyter uit Axel is geselecteerd voor de KWPN EDS-veiling die op 30 juli wordt gehouden tijdens het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. Dit is een zeer prestigieuze veiling waar o.a. ook de volle broer (Lelegro) van Valegro geveild wordt, als ook de goedgekeurde dekhengst Four Legends (v. Wynton).

Lamborghini is de zoon van Garina elite (v. Olivi) die bij ons gefokt is uit Warina (v. Jetset D). Tot dusver worden alle (drie) veulens van Garina verkocht via gerenommeerde veilingen!

 

Meer info over de EDS-veiling hier

 

 

Lamborghini

(High-Five US x Olivi x Jetset D)

 

 

2 juli 2016

Warina's dochter, Garina nu elite!

Op de CK in Vrouwenpolder heeft Garina elite haar beste beentje voorgezet en het elite-predikaat binnengehaald. In een eerdere fase heeft ze het ster- en PROK-predikaat behaald als ook de IBOP. Bijzonder is ook het feit dat tot dusver al haar veulens verkocht worden via de grote veilingen!

Als fokkers zijn we bijzonder trots op Garina omdat ze nu elite is, maar vooral ook op haar zeer aansprekende nafok. Dit geeft aan dat de fokkerij van onze Warina zich goed doorzet.

 

 

Garina

(Olivi x Jetset D)

 

 

15 juni 2016

Twee merries drachtig!

De veearts heeft vastgesteld dat zowel Tessa als Warina weer drachtig zijn.

 • Warina is deze keer drachtig van Glock's Toto Junior en is eind maart 2017 uitgeteld.

 • Tessa is weer drachtig van Glamourdale en is eind april 2017 uitgeteld. Gezien het zeer aansprekende Glamourdale-veulen van dit jaar, Lightning Crashes, hebben we besloten om deze combinatie nog een keer te maken.

Glock's Toto Junior                                                                    Glamourdale

(Totilas x Desperados)                                                       (Lord Leatherdale x Negro)

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 mei 2016

Lightning crashes geboren: knap hengstveulen voor Tessa

Gisteravond heeft Tessa binnen 10 minuten de klus geklaard. Het resultaat is een heel mooi en groot donkerbruin hengstveulen. Op stal noemen we hem 'Lighty'. Zijn vader is Glamourdale, de kampioen van de KWPN hengstenkeuring 2014.

Hij komt uit een goede moederlijn waaruit o.a. de internationale goedgekeurde springhengst Ojasper komt. Ook de nafok van moeder Tessa is heel goed, met o.a. een ZZ-licht en een Z2 dressuurpaard.

klik op foto voor vergroting

 

 

Lightning Crashes

(Glamourdale x Houston)

 

 

11 apr 2016

Lambada geboren: eerste hengstveulen van Warina

Afgelopen nacht is Warina's eerste hengstveulen geboren: Lambada. Zijn vader is Apache, die zelf opgenomen is in het Olympisch kader en tevens tekent voor het vaderschap van de veelbesproken kampioen van de Hengstenkeuring in Den Bosch, Igor (later vernoemd: Indian Rock). Van moederskant stamt Lambada af van de bekende stam van Barina waaruit vele internationale dressuur- en springpaarden zijn voortgekomen (waaronder het Olympische dressuurpaard Ideaal, maar ook het internationale springpaard Towerlands Firefox).

Lambada is een groot chique veulen met een zeer aansprekende tekening.

klik op foto's voor vergroting

 

 

Lambada

(Apache x Jetset D)

 

 

9 apr 2016

 

Exxon's bijdrage aan behalen dressuurspecialisatie Deurne: 76.13%!

Exxon (v. Oscar uit Raquinah) heeft zijn steentje bijgedragen aan het behalen van de dressuurspecialisatie van de hippische opleiding in Deurne. Met zijn amazone & eigenaresse Joyce Komejan behaalde hij een score van 76.13% voor de Kür op muziek op Z2-niveau en daarmee zijn ze glansrijk geslaagd. Citaat van Joyce: "Ik ben heel blij met hem en hij doet het allemaal super goed!" Exxon is bij ons geboren uit onze fokmerrie Raquinah (v. Lancet), die zelf ook Z-dressuur gelopen heeft.

We feliciteren Joyce en Exxon met deze geweldige prestatie!

 

 

 

 

 

Exxon

(Oscar x Lancet)

 

 

12 mrt 2016

Zeer geslaagde wedstrijd comeback Florence!!

Na het moederschap heeft Florence vandaag een veelbelovende wedstrijd comeback gemaakt in het M1. Hierbij behaalde ze respectievelijk 196 en 202 punten (2 x 2 winstpunten). Hoewel ze alles erg spannend vond, was de jury zeer gecharmeerd van haar. Florence is een dochter van Warina (v. Jetset D).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Florence-Warina

(Voice x Jetset D)

 

26 dec 2015

Kerst- en Nieuwjaarswens

We wensen iedereen fijne Kerstdagen en een gelukkig en gezond 2016!

 

Zoals gebruikelijk kijken we in deze tijd even terug naar wat het afgelopen jaar ons gebracht heeft en wat we verwachten van het komende jaar.

 

Terugblik 2015:

 • Het dit jaar geboren prachtige veulen Kassandra-Tessa (v. Everdale uit Tessa) voldeed ruimschoots aan de verwachtingen door op de CK in Panningen het reserve-kampioenschap van Limburg bij de dressuurveulens binnen te halen. Het leverde eveneens een eerste premie en een ticket voor de nationale veulenkampioenschappen in Ermelo op.

 • De door ons gefokte Garina ster, prok (v. Olivi uit Warina) heeft in december de IBOP gehaald.

 • Garina's tweede zoon, Kick Down (v. Everdale uit Garina) was net als zijn oudere broer van 2014 geselecteerd voor de Limburgse Veulenveiling en is daar voor een goed bedrag verkocht.

 • Sportsuccessen van de nakomelingen van onze merries:

  • Exxon (v. Oscar uit Raquinah) startte dit jaar Z1

  • Zip (v. Rousseau uit Tessa) is dit jaar met succes uitgebracht in de Z2-dressuur. Hij wordt nu voorbereid op het ZZ-licht.

 • 1 hengst uit de moederlijn van Warina is geselecteerd voor de 2e bezichtiging van de KWPN-hengstenkeuring:

  • Nr 597 Imposant W (Wynton x Krack C x Sultan)

Vooruitblik 2016:

 • Verwachtte veulens:

  • van de kampioenshengst Glamourdale uit Tessa elite (v. Houston)

  • van Grand-Prix hengst Apache uit Warina (v. Jetset D)

 • Florence-Warina is na het afveulenen weer in training. Naar verwachting gaat zij komend voorjaar weer in de sport uitgebracht worden.

 • Verder hopen we eind volgend jaar bij de eerste bezichtiging in Ermelo enkele hengsten terug te zien die direct of indirect afstammen van onze merries:

  • Jailhouse Rock (Tolando x Houston x Purioso x Wolfgang) - zoon van Tessa

  • Jerome vd Anjershof (Everdale x Sandreo x Houston x Purioso) - kleinzoon van Tessa

  • Jegro vd Anjershof (Negro x Zhivago x Sandreo x Houston) - achterkleinzoon van Tessa

  • J'adore (First Choice x Olivi x Jetset D x Ulft x Sultan) - kleinzoon van Warina

   

 

 

16 dec 2015

IBOP Lisse: Garina geslaagd

In Lisse is de door ons gefokte Garina geslaagd voor de IBOP (dressuur aanlegtest) met 75,5 ptn. Garina was slechts één maand in training bij José van Haaren, maar wist toch te overtuigen met haar fijne gangen en super meewerkend karakter. Garina is een dochter van Olivi uit onze Warina (Jetset D).

 

   
 

10 dec 2015

1e Bezichtiging Ermelo: hengst uit moederlijn Warina door naar 2e bezichtiging

Imposant W (Wynton x Krack C x Sultan) is in Ermelo doorverwezen naar de 2e bezichtiging die zal plaatsvinden in Den Bosch. Imposant W is een kleinzoon van de beroemde keur-pref-prest-sport merrie Barina (v. Sultan) en is daarmee nauwverwant aan onze Warina (resp. kleindochter) en Florence-Warina (achterkleindochter van Barina).

Dit betreft de fameuze stam van dhr W. Wijnen uit Berlicum waaruit de goedgekeurde dekhengsten Tolando en Landeur, maar ook vele internationale sportpaarden zoals het Olympische dressuurpaard Ideaal komen.

 

 

no 597: Imposant W

(Wynton x Krack C x Sultan)

 

 

18 okt 2015

Twee merries drachtig

Twee van onze fokmerries zijn drachtig:

 • Warina (v. Jetset D) is drachtig van Apache (v. UB40) en eind maart 2016 uitgedragen

 • Tessa elite  (v. Houston) is drachtig van Glamourdale (v. Lord Leatherdale) en haar veulen wordt eind mei 2016 verwacht

 

   
 

20 aug 2015

2e Kleinzoon Warina ook in Veulenveiling Weert

Vorig jaar werd Warina's eerste kleinzoon (v. First Choice) voor een heel mooi bedrag verkocht via de Limburgse Veulenveiling in Weert. Dit jaar is ook haar 2e kleinzoon (no 66, v. Everdale) geselecteerd voor deze veiling. De veiling vindt plaats op woensdag 23 september bij de IJzeren Man in Weert.

Moeder Garina ster, prok (v. Olivi) is bij ons geboren en werd als veulen 3e op de Centrale Keuring in Sevenum.

 

Meer info over veiling: www.limburgseveulenveiling.nl

 

 

No 66, Kick Down

(Everdale x Olivi)

 

 

11 jul 2015

Kassandra-Tessa beste merrieveulen en reservekampioen op CK Limburg!

Vanmiddag op de Centrale keuring in Panningen, Limburg, heeft Kassandra super gelopen. Ze was het beste merrieveulen en in de kopgroep werd ze nipt reservekampioen van de dressuurveulens. Naast een eerste premie verdiende ze ook een uitnodiging voor de Nationale kampioenschappen (NVK) in Ermelo.

 

Citaat Paardenkrant nr 22 (15 juli 2015):

"Tweede werd de eveneens goed ontwikkelde Kassandra-Tessa (Everdale x Houston) van Irene Hoeben. Een veulen dat goed met de schoft omhoog komt in beweging."

 

Een ander leuk citaat vanuit het publiek:

"het veulen van Ut dansende paerd swingt ook echt."       

    

 

 

 

Klik op foto's voor vergroting

 

 

24 apr 2015

 

Kassandra-Tessa geboren!

Zondagavond is Kassandra-Tessa geboren, een merrieveulen van Everdale uit onze elite-merrie Tessa. Ze is bijna helemaal zwart(-bruin), alleen een witte kroonrand op één van de achterbenen.

Nadat Tessa 's middags erg onrustig was en daarbij zelfs in draf en galop door de wei ging, is het 's avonds heel snel en voorspoedig gegaan.

We zijn erg blij met deze beauty en zien haar als beoogd opvolgster van onze fokmerrie Tessa.

 

 

 

 

Kassandra-Tessa

Everdale x Houston

(Klik op foto voor vergroting)

 

  25 mrt 2015

Oudste zoon Tessa ook Z2 dressuur!

Zip, de oudste zoon van onze Tessa uit Rousseau, is nu ook Z2 dressuur geklasseerd. De nafok van Tessa doet het goed in de sport en op de keuringsbaan. Amber elite, sport-dressuur (v. Sandreo), de oudste dochter van Tessa werd al eerder uitgebracht op dit niveau.

Maar met een dergelijke afstamming, met vanuit moederskant 3 Grand-Prix dressuur verervers op rij (Houston-Purioso-Wolfgang), komt de aanleg voor dressuur niet van een vreemde.

De jongste jaarlingzoon Jailhouse Rock (v. Tolando: Krack C x Rubinstein), die we momenteel nog in bezit hebben, lijkt ook een belofte voor de dressuursport.

 

 

Zip (Rousseau x Houston) met Sumisha Lemmens

(Klik op foto voor vergroting)

 

 

25 jan. 2015

Jonge hengst uit moederlijn Warina geselecteerd voor KSS-veiling

Hoxley W (v. Lord of Loxley) is geselecteerd voor de KWPN Select Sale-veiling voor dressuurpaarden die plaatsvindt op de laatste dag van de Hengstenkeuring in Den Bosch. Hoxley W is een kleinzoon van de beroemde keur-pref-prest-sport merrie Barina (v. Sultan) en is daarmee nauwverwant aan onze Warina (resp. kleindochter) en Florence-Warina (achterkleindochter van Barina).

Voor meer informatie klik deze link: Hoxley W

 

500 (Lord Loxley x Krack C)

Nr 500. Hoxley W

 

 

26 dec. 2014

 

Fijne Feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar!!

We wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2015! Hieronder kijken we even terug op wat 2014 ons gebracht heeft en onze verwachtingen van 2015.

 

Terugblik 2014:

 • De door ons gefokte Garina (v. Olivi uit Warina) heeft het ster-predikaat behaald

 • Garina's oudste zoon, J'adore (v. First Choice uit Garina) was eerste van de Zeeuwse  dressuur-hengstveulens op de CK in Zeeland. Hij is vervolgens voor een goed bedrag verkocht via de Limburgse Veulenveiling.

 • De door ons gefokte Golda-Tessa (v. Santano uit Tessa) heeft eveneens het ster-predikaat behaald.

 • Succesvol in de M1-dressuur gestart zijn de volgende fokproducten:

  • Exxon (v. Oscar uit Raquinah)

  • Ellah (v. Tuschinski uit Warina)

 • 3 hengsten uit de moederlijn van Warina zijn geselecteerd voor de 2e bezichtiging van de KWPN-hengstenkeuring:

  • Nr 426. Huckleberry Finn (Damon Hill x Krack C x Rubinstein x Sultan)

  • Nr 461. Heat FH (Florencio x De Niro x Sultan)

  • Nr 500. Hoxley W (Lord of Loxley x Krack C x Sultan)

Vooruitblik 2015:

 • We verwachten in 2015 één veulen van Everdale uit Tessa elite, die een uitstekende nafok heeft.

 • We hopen uiteraard dat één (of meer) van de drie 2e bezichtigingshengsten uit de moederlijn van Warina geselecteerd worden voor het verrichtingsonderzoek.

 • Verder is Florence-Warina weer in training na het afveulenen. Naar verwachting gaat zij komend jaar in de sport uitgebracht worden.

 

 

  20 dec. 2014

KWPN Hengstenkeuring: 3 hengsten uit moederlijn Warina door naar 2e bezichtiging!!

Tijdens de eerste bezichtiging van het KWPN in Ermelo zijn drie hengsten uit de moederlijn van onze Warina doorverwezen naar de 2e bezichtiging in Den Bosch. Twee hiervan zijn kleinzonen van de welbekende Barina keur-pref-prest-sport. De derde is een achterkleinzoon van Barina. Dit zijn:

 • Nr 426. Huckleberry Finn (Damon Hill x Krack C x Rubinstein x Sultan), waarvan de moeder een volle zus is van de goedgekeurde dekhengst Tolando (Krack C x Rubinstein).

 • Nr 461. Heat FH (Florencio x De Niro x Sultan)

 • Nr 500. Hoxley W (Lord of Loxley x Krack C x Sultan)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

     Nr 426. Huckleberry Finn                                       Nr 461. Heat FH                                                   Nr 500. Hoxley W

426 (Damon Hill x Krack C)                   Foto: Jacquelien van Tartwijk                      500 (Lord Loxley x Krack C)                         

    

 

4 okt. 2014

Twee merries drachtig!

Zowel Warina (v. Jetset D) als Tessa (v. Houston) zijn afgelopen woesndag drachtig gescand door de veearts. Warina is dragend van Apache (v. UB40) en Tessa is dragend van Everdale (v. Lord Leatherdale). De veulens verwachten we volgend jaar in mei en juni.

 

   
 

27 sept. 2014

Kleinzoon Warina voor mooi bedrag geveild

J'adore (First Choice x Olivi x Jetset D) is afgelopen woensdag voor een heel mooi bedrag geveild op de Limburgse veulenveiling in Weert. Hij is aangekocht voor de hengstenopfok en gelukkig blijft hij in Nederland.

 

Voor meer informatie over de veiling zie: www.limburgseveulenveiling.nl

 

 

 

 

 

 

14 juli 2014

Kleinzoon Warina geselecteerd voor Limburgse Veulenveiling

J'adore (First Choice x Olivi x Jetset D) is geselecteerd voor de Limburgse veulenveuling. Deze wordt gehouden op woensdag 24 september in De IJzeren Man in Weert. J'adore is kleinzoon van onze Warina (Jetset D).

 

Voor meer informatie over de veiling zie: www.limburgseveulenveiling.nl

 

 

 

 

5 juli 2014

Kleinzoon Warina 1ste bij hengstveulens en overall reservekampioen Zeeland

J'adore, kleinzoon van onze Warina, is op de CK in Zeeland eerste geworden van de hengstveulens. In de kopgroep moest hij het afleggen tegen stalgenote Jurona en werd hij reservekampioen bij de veulens.

J'adore (v. First Choice) is het eerste veulen van de bij ons gefokte Garina ster (v. Olivi).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21 juni 2014

Golda-Tessa ook ster!

Vandaag op de stamboekkeuring in Susteren (Limburg) is Golda-Tessa, dochter van onze Tessa met als vader Santano, ook ster verklaard. Met name in draf overtuigde ze met haar techniek en sterke achterbeengebruik. Het totaal voor beweging was 75ptn en voor exterieur 70ptn. Golda-Tessa is hiermee uitgenodigd om deel te nemen aan de CK in Panningen. We feliciteren de eigenaren Fam. Zeijen uit Kerkrade met dit mooie resultaat. De Fam. Zeijen heeft hoge verwachtingen van Golda-Tessa en roemt haar om haar uitstraling en zeer sterke achterbeengebruik.

Golda-Tessa is in 2011 bij ons op stal geboren en was in dat jaar 4e van Limburg (met 1ste premie) en verkocht via de veulenveiling in Weert.

 

 

 

 

5 juni 2014

Garina ster!

Garina (voorheen Gaia-Warina), dochter van onze Warina met als vader Olivi, is op de stamboekkeuring in Vrouwenpolder in Zeeland ster geworden. Met veulen aan de voet behaalde ze hierbij de mooie cijfers 75ptn voor beweging en 75ptn voor exterieur. Hiermee is Garina uitgenodigd voor deelname aan de CK in de provincie Zeeland. We feliciteren de eigenaren, Fam. De Feyter, met dit mooie resultaat!

Garina is in 2011 bij ons op stal geboren en was in dat jaar 3e van Limburg (met 1ste premie) en 1e op de Interland Fokdag in Zeeland.

 

 

 

 

 

 

25 mei 2014

1e winstpunt M1 dressuur voor Ellah-Warina bij eerste wedstrijd

Bij haar allereerste officiële wedstrijd heeft Ellah-Warina (v. Tuschinski uit Warina) meteen een winstpunt behaald in de klasse M1. Ellah-Warina is vanwege haar natuurlijke aanleg voor de dressuur meteen in het M1 uitgebracht en niet eerder in de lagere klassen.

 

 

 

 

 

 

 

 

14 apr. 2014

Jailhouse Rock geboren!

Na lang wachten (27 dagen) kwam hij dan eindelijk: Jailhouse Rock! Het veulen van onze sterk fokkende Tessa is een stoer hengstje: voskleurig met opvallende tekening op hoofd en benen.

Zijn vader is Tolando (Krack C x Rubinstein) die in de VS Lichte Tour loopt.

 

 

 

 

 

 

klik foto voor vergroting

 

6 apr. 2014

Eerste kleindochter Warina geboren: Joëtta-Warina

Enkele dagen te vroeg, maar heel energiek kwam het eerste veulen van Florence-Warina op de wereld. Joëtta-Warina stond al binnen een kwartier en was direct erg actief. Haar afstamming is Charmeur x Voice en ze is kleindochter van onze Warina. Daarmee hebben we nu 3 generaties in onze stal.

Dit betreft de fameuze stam van dhr W. Wijnen uit Berlicum waaruit de goedgekeurde dekhengsten Tolando en Landeur, maar ook vele internationale sportpaarden zoals het Olympische dressuurpaard Ideaal komen.

 

 

 

 

klik foto voor vergroting

 

3 apr. 2014

Eerste kleinzoon Warina geboren: J'adore

Bij de familie de Feyter is Garina (v. Olivi) moeder geworden van een prachtig zwart hengstveulen J'adore. De vader is de door hen zelf gefokte en in Denemarken goedgekeurde hengst First Choice (Jazz x Negro). Garina is door ons gefokt uit Warina.

Dit betreft de fameuze stam van dhr W. Wijnen uit Berlicum waaruit de goedgekeurde dekhengsten Tolando en Landeur, maar ook vele internationale sportpaarden zoals het Olympische dressuurpaard Ideaal komen.

 

 

 

 

 

 

  22 mrt. 2014

Geweldig wedstrijd debuut Exxon!

Al bij zijn eerste wedstrijdoptreden wist Exxon meteen een 1ste plaats met 200 ptn en een 2e plaats met 193 ptn te behalen in het L1! Enthousiast citaat van eigenaresse/amazone Joyce Komejan: "Hij heeft zich super gedragen en het is gewoon een super paard. Ik ben nog steeds elke dag onwijs blij met hem!"

Exxon (voorheen Excalibur) is een door ons gefokte nakomeling van Oscar uit Raquinah (v. Lancet).

 

 

 

 

 

25 dec. 2013

 

Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar!

We wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2014! Ook hopen we dat de nieuwe eigenaren weer veel plezier beleven aan de door ons gefokte paarden.

 

Korte terugblik 2013

 • Imca-Warina (v. Rousseau), een aparte verschijning met haar lichtblonde manen, behaalde een eerste premie op de Centrale Keuring in Sevenum.

 • Amber (v. Sandreo), de oudste dochter van Tessa, is dit jaar succesvol Z2-dressuur gestart en heeft daarmee het sport-dressuur predikaat behaald. Vervolgens verkreeg ze op de keuring ook nog eens het elite-predikaat.

 • De werklustige en talentvolle 3-jarige Florence-Warina (v. Voice) is in het voorjaar zadelmak gemaakt en sinds augustus volop in training. In het najaar is ze twee keer meegeweest op wedstrijd om ervaring op te doen. Ondanks dat er veel te zien was en ze veel last had van spanning, behaalde ze hierbij nette scores. Momenteel wordt de training afgebouwd ivm vergevorderde dracht.

 • De inmiddels flink doorgegroeide 4-jarige Ellah-Warina (v. Tuschinski) is ivm problemen met het beslag pas in de herfst weer in training genomen. Door haar groei heeft ze wat meer tijd nodig, maar tussendoor laat ze al mooie dingen zien. Door haar fijne, meewerkende karakter is het een genot om haar te rijden.

 

Wat heeft 2014 voor ons in petto?

 • Uiteraard verheugen we ons op de komst van de veulens van dit jaar:

  • Tessa (v. Houston) is drachtig van Tolando (Krack C x Rubinstein) en zal naar verwachting eind maart haar veulen krijgen. Na twee jaar zonder veulen kijken we er erg naar uit, temeer omdat haar oudere nafok het goed doet in de sport.

  • Florence-Warina (v. Voice) is drachtig van Charmeur (Florencio x Jazz) en zal naar verwachting begin april haar veulen krijgen. Na haar eerste veulen zal ze in de herfst weer in training genomen worden om zich dan volledig te richten op de sport.

  • Warina (v. Jetset D) is drachtig van Blue Hors Zack (Rousseau x Jazz) en zal naar verwachting begin mei haar veulen krijgen.

 • Ellah-Warina (v. Tuschinski) is in training en zal naar verwachting na de winter in de sport uitgebracht worden.

 • Verder zijn we benieuwd naar hoe de veulens van 2011 zich als 3-jarige gaan ontwikkelen. Garina (v. Olivi) en Golda-Tessa (v. Santano) zorgden destijds voor goede resultaten op de Centrale Keuring in Sevenum en we hopen ze dit jaar weer terug te zien op de keuringsvelden. Van deze twee krijgt Garina dit jaar al haar eerste veulen, van First Choice (Jazz x Negro).

 

 

 

27 okt. 2013

Links naar nafok Tessa

stalanjershof.weebly.com

Fokkerij Anjershof fokt o.a. met nakomelingen van onze Tessa elite (v. Houston): Amber elite (v. Sandreo) en haar dochter Esta elite (v. Zhivago).

 

dressuurmetrandy.weebly.com

Randy Prins is dressuuramazone en rijdt o.a. Z2 dressuur met Amber elite, de oudste dochter van onze Tessa elite.

 

   
 

2 aug. 2013

 

Update - diverse

Een korte update van eerdere nieuwsberichten:

 • Amber nu ook elite: Tessa's oudste dochter (v. Sandreo) is op de Centrale Keuring in Drenthe keur verklaard. Gecombineerd met de in een eerder stadium behaalde predikaten ster, sport-dressuur en prok leverde haar dit het elite-predikaat op.

 • Recent ontvangen foto's van Zip, de oudste zoon (v. Rousseau) van Tessa elite. Zip wordt succesvol in de Z1 dressuur uitgebracht door Sumisha Lemmens. De foto's zijn gemaakt bij de Regionale Indoorkampioenschappen van Utrecht 2013.

 • Warina drachtig van Blue Hors Zack: Als laatste van de 3 actieve fokmerries is Warina nu ook drachtig.

 

 

 

Zip (Rousseau x Houston) met Sumisha Lemmens

(Klik op de foto's voor vergroting)

 

 

 

22 juni 2013

Oudste dochter van onze Tessa is "ster, sport-dressuur" geworden

Amber (v. Sandreo), de oudste dochter van Tessa elite (v. Houston), is bij de thuiskeuring in Drenthe ster verklaard. Het sportpredikaat (Z2 dressuur + 1 winstpunt) had ze in een eerder stadium al binnengehaald. Amber is tevens moeder van Esta (v. Zhivago) die vorig jaar de 4e EPTM-score van 2013 behaalde (EPTM 85 ptn, exterieur 90 ptn).

Daarmee is de nafok van Tessa zich meer en meer aan het bewijzen in de sport en op de keuringen. De oudste zoon van Tessa, Zip (v. Rousseau), loopt succesvol in de Z1 dressuur. De jongste nakomeling van Tessa, Golda-Tessa  (v. Santano), behaalde een eerste premie en werd verkocht via de Limburgse veulenveiling.

 

Amber (Sandreo x Houston) met Randy Prins,

ger. B.H. Harms, Foxwolde

(klik op foto voor vergoting)

 

 

22 juni 2013

Merries drachtig

Alle merries zijn inmiddels alweer gedekt, waarvan 2 drachtig:

 • Tessa elite (v. Houston) is gedekt en drachtig van Tolando (v. Krack C). Tolando komt uit de vermaarde stam van Willy Wijnen, waaruit veel bekende sport- en keuringspaarden zijn voortgekomen, waaronder het Olympisch dressuurpaard Ideaal. Tolando loopt Lichte Tour in de VS.

 • Florence-Warina (v. Voice) is gedekt en drachtig van Charmeur (v. Florencio). Charmeur is één van de meest besproken jonge dekhengsten van dit moment. Hij haalde zeer goede cijfers voor zijn verrichtingsonderzoek, maar bewees zich ook in de Hengstencompetities en PAVO-Cup. Florence (zo noemen we haar op stal) is een zeer veelbelovende jonge merrie met zeer aansprekende gangen met veel looplust en allure. Ze is nog niet aangeboden op de keuring, maar mogelijk gaat ze deelnemen aan de IBOP in oktober.

 • Warina (v. Jetset D) is gedekt door Blue Hors Zack (v. Rousseau). Zack was als 3-jarige de kampioen van de hengstenkeuring in Den Bosch en is daarna verkocht naar Denemarken. Hij doet daar zeer van zich spreken met nakomelingen die weten te overtuigen op keuringen en in de sport.

Verder is ook een andere dochter van Warina drachtig, namelijk Garina (voorheen Gaia-Warina v. Olivi) in eigendom van Fam. de Feijter. Zij is drachtig van First Choice (Jazz x Negro), die door hunzelf is gefokt en in Denemarken is goedgekeurd. Hoewel ze pas 2 jaar oud is, is ze zo goed gegroeid dat de veearts het verantwoord vond om haar al te laten dekken.

Onze Warina wordt volgend jaar dus meteen 2 keer oma...

 

   
 

7 mei 2013

 

Imca-Warina geboren

Dinsdagmorgen vroeg in de ochtend om 2.30uur is het veulen van Warina (v. Jetset D), met als vader Rousseau (v. Ferro) geboren. Het is een groot voskleurig merrieveulen met mooie tekening en ze heet Imca-Warina.

 

 

 

 

 

 

 

 

Imca-Warina

 

20 mrt. 2013

Alternatieve dressuur-rankings in Hoefslag: vaders van onze fokmerries hoog genoteerd

In de Hoefslag van maart (themanummer fokkerij) is een alternatieve ranking gemaakt voor de vererving van dressuuraanleg: blz 110 t/m 115. De dekhengst Jazz stond hierin ruimschoots vooraan, maar opvallend was de hoge score van de vaders van onze fokmerries. Goede sportaanleg lijkt in onze fokkerij dan ook duidelijk voorhanden.

 

Tabel 1: Percentage Z+ paarden van hengsten met > 500 nakomelingen van 7 jr en ouder

Plaats Naam dekhengst % paarden Z1 of hoger Fokwaarde KWPN Vader van onze fokmerrie
3 Lancet 20% 140 Raquinah
4 Houston 19% 140 Tessa S
5 Jetset D 18% 128 Warina N

 

Tabel 3: Aantal nakomelingen Midden Tour en Grand Prix per hengst

Plaats Naam dekhengst Aantal nakomelingen MT + GP Vader van onze fokmerrie
2 Jetset D 10 Warina N
5 Lancet 5 Raquinah
5 Houston 5 Tessa S

 

 

   
 

24 febr. 2013

Artikel in 'In De Strengen' nr 3: Hengstenfokker Willy Wijnen "Sport is bepalend"

(over moederlijn van onze Warina)

Deze week in de 'In de Strengen' (blz.6-9) een uitgebreid artikel over Willy Wijnen, fokker van 2 goedgekeurde KWPN-dekhengsten: Tolando (v. Krack C) voor de dressuur en Landeur (v. Grandeur) voor het springen. Sinds de Hengstenkeruing in Den Bosch bestaat er een reële kans dat er een 3e naam aan toegevoegd kan worden, namelijk de recent aangewezen Floret (v. Ampère).

Alle 3 de hengsten komen uit dezelfde merrielijn en zijn via de bekende keur-pref-prest-sport merrie Barina (v. Sultan) nauwverwant aan onze Warina (v. Jetset D x Ulft x Sultan). Warina is drachtig van Rousseau en zal begin mei bevallen van haar veulen.

 

   
 

2 febr. 2013

 

Aan Warina nauwverwante Floret (v. Ampère) aangewezen voor verrichtingsonderzoek

Op de KWPN-hengstenkeuring in Den Bosch is Floret (nr 341, v. Ampère x Rubinstein x Sultan) aangewezen voor het verrichtingsonderzoek van het KWPN. Floret is kleinzoon van de bekende keur-pref-prest-sport merrie Barina (v. Sultan) die tevens grootmoeder is van onze Warina (v. Jetset D). Floret is halfbroer van de goedgekeurde KWPN dekhengst Tolando (v. Krack C) en van Limburgs overall kampioene uit 2010 Carina (v. Florencio). Deze merrielijn bracht ook de  goedgekeurde dekhengst Landeur en vele goede sportpaarden waaronder Olympisch dressuurpaard Ideaal.

Floret maakt deel uit van de sterke tweede jaargang van Ampère, die destijds zelf kampioen van de hengstenkeuring was en vervolgens een zeer sterke verrichting deed.

In IDS nr2 wordt het volgende over Floret vermeld: "Ampère-zoon Floret vertegenwoordigt eveneens een sterke stam, en is een halfbroer van de KWPN-goedgekeurde hengst Tolando (v. Krack C) die in de Lichte Tour presteerde. De lijn gaat terug op de merrie Olgarina (v. Epigoon), een halfzus van het bekende topdressuurpaard Ideaal (v. Doruto) van Johan Hinneman. De jeugdige Floret toont souplesse en een mooie voorbeentechniek in beweging."

 

 

341 Floret (Ampère x Rubinstein I)

Floret

(v. Ampère x Rubinstein x Sultan)

 

 

28 jan. 2013

 

Kleindochter Tessa behaalt 4e EPTM dressuur score van 2012!

Esta (Zhivago x Sandreo x Houston) staat op de 4e plaats van de ranking van hoogste EPTM-dressuur scores in 2012. Esta is via Amber (v. Sandreo) kleindochter van onze Tessa elite (v. Houston). Ze nam deel aan de voorjaarstest in Sleen en behaalde 85 ptn voor de EPTM en 90 ptn voor exterieur. De jury sprak lovende woorden over haar prestatie (zie eerdere berichtgeving).

 

 

Esta v. Zhivago,

kleindochter Tessa (v. Houston)

 

 

22 dec. 2012

 

Fijne Feestdagen & Gelukkig Nieuwjaar!

We wensen iedereen een vrolijk Kerstfeest en een gelukkig en gezond 2013! Verder hopen we dat de (nieuwe) eigenaren van onze fokproducten in 2013 weer veel plezier met ze beleven.

 

Korte terugblik 2012

Hoewel we geen veulens hadden, kende afgelopen jaar vele lichtpunten, waaronder:

 • Garina (voormalig Gaia-Warina, v. Olivi uit Warina) had zich goed laten zien bij de Interland Fokdag in Zeeland en werd dan ook fraai 3e.

 • De twee oudste nakomelingen van Tessa elite (Amber v. Sandreo en Zip v. Rousseau) zijn deze zomer met succes in de Z-dressuur uitgebracht.

 • Esta (v. Zhivago uit Amber), kleindochter van Tessa elite, was in het voorjaar de topper van de EPTM in Sleen. Zij slaagde met 85ptn voor de EPTM en kreeg ook nog eens 90ptn voor exterieur.

 • Twee hengsten uit de directe moederlijn van Warina zijn naar de 2e bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring doorverwezen. Dit betreft twee kleinzonen van de beroemde Barina (keur, pref, prest, sport v. Sultan), tevens grootmoeder van onze Warina:  

  • catnr 341 Floret (Ampere x Rubinstein x Sultan)

  • catnr 406 Frizzel Sizzel (Jazz x De Niro x Sultan)

 • Verder hebben we ook aan onze accomodatie gewerkt:

  • Dit najaar hebben we de rijbak laten omwerken, zodat we ook in najaar en winter met regelmaat de paarden beweging kunnen geven.

  • Tegelijk met bovenstaande hebben we ook 2 paddocks bij gemaakt.

  • In december is onze oprit beklinkerd: dit verfraait het aanzicht aanzienlijk en heeft als voordeel dat er geen modder en kuilen meer zijn.

Wat heeft 2013 voor ons in petto?

 • Warina (v. Jetset D) is drachtig van Rousseau en zal naar verwachting begin mei haar veulen krijgen.

 • Ellah-Warina (v. Tuschinski) geven we de tijd om verder uit te groeien en zal voorbereid worden om op de keuring dan wel in de IBOP te verschijnen.

 • Florence-Warina (v. Voice) wordt komend jaar 3 en is nu nog flink in de groei. Ze zal afhankelijk van haar verdere ontwikkeling op de keuring en/of in de IBOP worden voorgesteld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 dec. 2012

 

KWPN Hengstenkeuring - uit moederlijn van Warina 2 hengsten door naar 2e bezichtiging

Bij de 1e bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring 2012-2013 zijn enkele hengsten uit de moederlijn van onze Warina doorverwezen naar de volgende ronde in Den Bosch (2e bezichtiging). Dit zijn beide kleinzonen van de bekende keur-pref-prest-sport merrie Barina (v. Sultan) en daarmee nauwverwant aan onze Warina (v. Jetset D). Dit betreffen:

 

Ampere x Rubinstein x Sultan

341. Floret, v. Ampere, m. Narina, mv Rubinstein, fokker W Wijnen, Berlicum NB

 

Jazz x De Niro x Sultan

406. Frizzel-Sizzel, v. Jazz, m. Sarina, mv. De Niro, fokker G. Looymans, Boxtel

 

Onze Warina is momenteel drachtig van Rousseau (tevens vader van Ampère) en de komst van het veulen wordt volgend jaar begin mei verwacht.

 

   
 

13 nov. 2012

Garina 3e op Interland Fokdag 2012!

Garina (= Gaia-Warina) is afgelopen zaterdag in Zeeland op de Interland Fokdag 3e geworden bij de jaarlingen. Ze had zich goed laten zien, maar kon helaas het resultaat van vorig jaar (1e plaats) niet evenaren.

Garina (v. Olivi) is de jongste dochter van onze Warina (v. Jetset D). Ze behaalde als veulen al een eerste premie en werd ook nog eens 3e in de Limburgse kampioenskeuring.

 

   
 

1 okt. 2012

Alleen Warina drachtig

Warina (v. Jetset D) is drachtig van Rousseau (v. Ferro). Rousseau is vader van 3 kampioenshengsten op rij (KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch) en was destijds zelf ook 2e op het WK jonge dressuurpaarden in Verden.

Tessa (v. Houston) was in eerste instantie wederom drachtig van Charmeur (v. Florencio), maar bij recente controle niet meer.

Raquinah is dit jaar niet gedekt. Haar oudste nakomeling van Oscar is nu 3 jaar en conform verwachting mooi doorgegroeid naar 1.75m. Hij is van het voorjaar zadelmak gemaakt en toonde daarbij een fijn karakter. 

 

   
  15 mei 2012

Ellah-Warina behaalt PROK-certificaat

De oudste nakomeling van onze fokmerrie Warina, Ellah-Warina (v. Tuschinski), heeft het PROK-certificaat behaald en daarmee voldaan aan de röntgenologische eisen van het KWPN-stamboek.

Ellah-Warina is inmiddels alweer 5 weken onder het zadel: ze is lekker voorwaarts en laat zich heel fijn bewerken. Ze heeft veel gummi en expressie in beweging.

 

   
 

13 apr. 2012

 

Kleindochter Tessa veruit beste dressuurmerrie EPTM Sleen!

Esta (v. Zhivago uit Amber uit Tessa elite) is geslaagd met een hele mooie score van 85ptn voor de EPTM in Sleen. Bij de stamboekopname kreeg ze ook nog eens 90ptn voor het exterieur!

Citaat jury (KWPN-website):"Bij de dressuurmerries kan één echte uitschieter worden genoemd: Esta (Zhivago uit Amber stb PROK v.Sandreo, f/g B.H. Harms uit Foxwolde) slaagde met 85 punten en werd ster met maar liefst 90 punten voor exterieur. “Zo’n aparte verschijning is deze merrie, zoveel allure, een mooi oog, een mooie hals, werkelijk een fantastisch paard en schitterend om te zien”, komt Van Rijswijk woorden tekort om de donkerbruine te omschrijven. Voor stap en souplesse scoorde ze een 9."

Zie ook bericht op horses.nl, link: http://www.horses.nl/fokkerij/nieuws/24431/eptm-topper-esta-ster-met-90-punten-voor-exterieur

 

   
 

18 mrt. 2012

 

Olympisch dressuurpaard en goedgekeurde KWPN-hengst Lancet krijgt keur-predikaat

Lancet, vader van onze Raquinah, heeft onlangs het keur-predikaat toegewezen gekregen o.b.v. de goede prestaties van zijn nakomelingen. Lancet is ondermeer vader van toptalenten Uzzo (Grand Prix met Patrick van der Meer), Ziësto (2x WK-ganger Verden, via Glock binnenkort onder het zadel van Hans-Peter Minderhoud of Edward Gal) en Stallone (Grand Prix met Inna Logutenkova-Oekraϊne). Uzzo behaalde vandaag op het NK-indoor een 2e plaats met ruim 72% en is daarmee gegadigde voor een plaats in het Olympisch team voor Londen.

In de 'Ids' nr5 van 9 maart 2012 is een uitgebreid artikel gewijd aan Lancet (v. Wenzel I). Citaat: "Onder Imke Schellekens-Bartels en Emma Hindle schitterde Lancet tweemaal op de Olympische Spelen. De Wenzel I-zoon die als driejarige bij het KWPN zijn dekbevret verdiende nam deel aan vele internationale kampioenschappen. Hoewel hij in de fokkerij nooit echt grote kansen heeft gekregen, bewijst hij ook zijn grote waarde als fokhengst..."

Verderop Arie Hamoen namens de hengstenkeuringscommissie:"Hij is nog steeds beschikbaar voor de fokkerij en het keurschap is ook mooi voor alle fokkers die Lancet in de pedigree van hun merries hebben. Lancet beschikt over andere bloedvoering en heeft zich tussen de Nederlandse grootheden goed staande weten te houden."

 

 

 

10 febr. 2012

Stal opgeknapt

Vorig voorjaar zijn we begonnen met het opknappen van de paardenstal aan de buitenkant. Agv de stormschade in de zomer van 2010 zat er al een nieuw dak op met aan de oostzijde deels doorzichtige dakplaten. Verder zijn de muren ge-texed en de kozijnen en deuren opnieuw geschilderd. Ook is inmiddels boven de deur aan de voorkant de naamplaat van onze stal bevestigd.

In het voorjaar worden er nog bloembakken onder de ramen geplaatst.

 

   

(klik foto voor vergroting)

 

16 dec. 2011

Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar!!

Hieronder een korte terugblik op het afgelopen jaar en een korte vooruitblik op 2012.

 

Voor ons is 2011 een succesvol jaar geweest:

 • Op de Limburgse veulenkeuring in Sevenum hebben allebei onze inzendingen een eerste premie gehaald en werden geselecteerd voor de kampioenskeuring. Hier behaalden Gaia-Warina (v. Olivi) en Golda-Tessa (v. Santano) een nette 3e respectievelijk 4e plaats.

 • Golda-Tessa werd verkocht via de Limburgse Veulenveiling eind september te Weert.

 • Gaia-Warina, inmiddels omgedoopt tot Garina, behaalde begin november op de Interland Fokdag een 1e plaats en werd algemeen veulenkampioen.

In 2012 verwachten we slechts één veulen: van Charmeur uit Tessa (elite v. Houston). Raquinah en Warina zijn afgelopen jaar niet gedekt in afwachting van de uitgroei van de oudste veulens die in 2012 drie jaar zullen worden.

Ellah-Warina (de oudste van Warina) zal komend jaar haar opwachting maken in de keuringsbaan.

 

Tot slot hopen we dat 2012 zowel voor de nieuwe eigenaren als voor ons weer een succesvol jaar zal worden.

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 nov. 2011

Garina (v. Olivi) veulenkampioen op Interland Fokdag!

Garina (voormalig Gaia-Warina), het recent verkochte veulen van Warina, is zaterdag 5 november kampioen geworden bij de veulens op de 28e Interland Fokdag in Zeeuws-Vlaanderen! Wij feliciteren de nieuwe eigenaren van harte met dit succes!

De regio-site Zeeland van het KWPN vermeldt hier het volgende over:

"Ook de "Zeeuws fokker van het jaar 2010" kwam zag en overwon. Geen eigen fokproduct dit keer, maar een pas aangekocht veulen van Olivi x Jetset D. Deze Garina blijkt een geweldige aanvulling in de stallen van de familie De Feijter uit Axel. Ze komt uit de bekende stam van Van Wijnen, o.a. bekend van de befaamde Ideaal en de Lichte Tourhengst Tolando. Deze merrielijn leverde naast de goedgekeurde hengsten Landeur en Tolando meerdere NSP dressuurpaarden. Met een zeer respectabel puntentotaal van 80 werd het overall kampioenschap veulens voor de jonge Garina een feit. Ze bleef hiermee de koploper van de springveulens, Lente van de Vlasbloemhoeve (Hasall x Codex) van Evelien van de Walle-Matthys ruim voor."

 

 

 

 

 

28 okt. 2011

 

Artikel in Hoefslag nr 43: "Curriculum Vitae Uthopia"

(Lady Reveil-stam = moederlijn van onze Tessa)

In de Hoefslag nr. 43 blz 8 t/m 12 staat een artikel over het CV van Uthopia (v. Metall) dat begint met: "In de wandelgangen sprak men al van een tweede Totilas, maar er waren nog maar weinig mensen die het nieuwe dressuurwonder van de Engelse dressuurruiter Carl Hester in levende lijve hadden gezien. De verwachtingen waren hoog gespannen toen de combinatie afgelopen augustus tijdens het Europees kampioenschap in Rotterdam de ring betrad. Met zijn magistrale optreden bracht hij het publiek en de juryleden in vervoering. Het leverde de hengst direct een gouden teammedaille en de sterstatus op."

 

 

 

 

22 okt. 2011

 

Artikel in IDS nr 21: "de merrie maakt het verschil: Uronia"

(Lady Reveil-stam = moederlijn van onze Tessa)

In de In de Strengen nr. 21 op blz. 38 t/m 41 staat een artikel over de fokmerrie Uronia (v. Cabochon) van Gert Willem van Norel die de moeder is van Aston Martin (v. Uphill: als vijf- en zesjarige deelnemer WK Verden) en Curonia (v. Uphill) die een recordscore haalde op de stamboekkeuring: 95 ptn voor exterieur én beweging!

Over Lady Reveil wordt vermeld: 'Uronia is een telg uit de beroemde Lady Reveil-stam die op dit moment weer helemaal actueel is dankzij dressuurtopper Uthopia (v. Metall), maar in de loop der jaren tientallen goedgekeurde hengsten en internationale sportpaarden heeft geleverd.

Lady Reveil van Wittenstein werd in 1932 geboren bij de heer van Binsbergen. Lady Reveil was een mooie merrie, met hals en front. Lady Reveil was haar tijd ver vooruit. Ze combineerde oerdegelijkheid met charme en lichtvoetigheid. Het was een merrie met 'fok' erin, en een merrie met een superkarakter die naast de fokkerij altijd gewerkt heeft op het land. De invloed van Lady Reveil in onze hedendaagse fokkerij is groot en eigenlijk niet in één artikel te beschrijven.'

 

   
 

1 okt. 2011

Tessa drachtig van Charmeur

De veearts heeft vastgesteld dat Tessa weer drachtig is, deze keer van Charmeur (Florencio x Jazz). De uitgetelde datum is 5 juni 2012.

De andere merries hebben we gust gelaten om te zien hoe hun nakomelingen zich ontwikkelen. Van zowel Raquinah als Warina worden de oudste veulens komend jaar 3 en we zijn erg benieuwd naar hun uitgroei.

Warina zal ook voorgesteld gaan worden in de aanlegtest (IBOP).

 

   
 

3 sept. 2011

Foto's en video's veulens 2011

Onlangs hebben we van de veulens van dit jaar foto's en video's gemaakt. Van de week zijn deze op de site gezet ten behoeve van de verkoop. Alle veulens hebben ook een eigen pagina met achtergrond informatie, foto's en video's:

Gaia-Warina (v. Olivi)

Gamelan (v. Johnson)

Golda-Tessa (v. Santano), zie ook Limburgse veulenveiling nr. 13

 

   
 

22 aug. 2011

 

Uthopia met Carl Hester sensationeel op EK dressuur Rotterdam

(uit Lady Reveil-stam = moederlijn van Tessa)

Teamgoud en tweemaal zilver namen Uthopia (v. Metall) en Carl Hester mee naar huis van het EK-dressuur in Rotterdam. Samen met Valegro (v. Negro) waren ze dè ontdekkingen van Rotterdam. Dat belooft nog wat voor de Olympische Spelen volgend jaar in Londen!

Uthopia is op grond van deze prestaties erkend voor de KWPN-fokkerij.

 

   
 

9 juli 2011

Dubbelsucces veulenkeuring

Vandaag namen Gaia-Warina en Golda-Tessa succesvol deel aan de veulenkeuring in Sevenum. Beide veulens kregen een eerste premie en werden uitgenodigd voor de kampioenskeuring. Gaia-Warina (v. Olivi) presenteerde zich goed, met lichtvoetige bewegingen en veel beentechniek. Gaia-Warina werd 3e. Golda-Tessa (v. Santano) was erg speels en liet zich niet optimaal zien. Desondanks liep ze naar een mooie 4e plaats.

Golda-Tessa                                                                                               Gaia-Warina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22 juni 2011

 

Golda-Tessa geselecteerd voor Limburgse sportveulenveiling

Met haar charmante voorkomen en spetterend optreden wist Golda-Tessa (v. Santano uit Tessa elite v. Houston) jury en publiek in vervoering te brengen. De selectie voor de Limburgse sportveulenveiling op 29 september in Weert was al snel een feit.

Golda-Tessa komt uit de Lady Reveil-stam die vele internationale sportpaarden heeft gegeven, waaronder: aankomend toptalent Uthopia van Carl Hester en Jeff van Stephanie Peters. Via Goodluck (v. Wolfgang) is ze ook nauwverwant aan de goedgekeurde springhengst Ojasper.

 

 

 

 

25 mei 2011

 

Golda-Tessa (v. Santano) geboren

Vanmiddag stond Golda-Tessa ineens naast haar moeder Tessa elite (v. Houston keur). Tessa heeft de bevalling geheel zelfstandig gedaan en stond trots naast haar veulen toen we gingen kijken. Golda-Tessa is een bruin merrieveulen en heel mooi hoogbenig.

 

 

 

 

 

20 mei 2011

Artikel in Hoefslag over Carl Hester met Uthopia

(uit Lady Reveil-stam = moederlijn van Tessa)

In de Hoefslag nr.20 is een uitgebreid artikel opgenomen over 'Blikvanger van de week' Carl Hester: "Open minded", tevens staat een foto van dit paar op de voorpagina. Het artikel gaat onder andere over Uthopia die: 'wel eens de verrassing van dit en volgend jaar' zou kunnen zijn (blz. 16-17). Uthopia is een telg uit de Lady Reveil-lijn net als onze fokmerrie Tessa (v. Houston).

In dit artikel wordt o.a. vermeld dat Uthopia (v. Metall) in Hagen recent 77% scoorde in de Grand-Prix Special en dat ook de 80% haalbaar is.

 

 

 

 

19 april 2011

Gaia-Warina (v. Olivi keur) geboren

Het was dinsdagmorgen een grote verrassing toen Gaia-Warina al naast Warina stond. De avond ervoor leek alles nog rustig, maar 's nachts heeft Warina de bevalling zonder toezicht gedaan. Gaia-Warina is een merrieveulen van de keurhengst Olivi (v. Jazz): bruin en bijna zonder aftekening met een heel fraai hoofdje.

 

 

 

 

 

18 april 2011

Gamelan (v. Johnson) geboren

In de nacht van zondag op maandag is het hengstveulen van Raquinah geboren. Zijn vader is Johnson (v. Jazz), die door Hans-Peter Minderhoud zeer succesvol wordt uitgebracht in de Lichte Tour. Hij is donkerbruin, heel nieuwsgierig en heel eigenwijs...

 

 

 

26 mrt. 2011

 

Hoge fokwaarden merries uit stam van Barina (oma van onze Warina)

In de top-10 van merries zonder kinderen in de sport staat Tarina op plaats 9, waarbij ze deze score o.a. dankt aan haar eigen dressuurcarriëre in de Lichte Tour.

 

In de 'In de Strengen' nr.6 2011, blz. 14 stond het volgende vermeld:

'Tarina keur, sport-dressuur (Jazz x Barina keur, preferent, prestatie, sport-dressuur v.Sultan) is actief in de Lichte Tour. W. Wijnen uit Berlicum fokte haar uit Barina, die zelf Z2-dressuur liep en M sprong. Ze heeft zowel voor de springsport als de dressuursport goed gefokt. Naast Tarina gaf zij ook ZZ-Licht dressuurpaarden Veress W (v.Krack C) en Igor (v.Daimler), het ZZ-Zwaar dressuurpaard Marina (v.Rubinstein) en haar volle zus Narina (v.Rubinstein), die Z2 liep en Z2 dressuurpaard Garina (v.Ulft). Narina is ook de moeder van de goedgekeurde dekhengst Tolando (v.Krack C). Uarina (v.Baloubet du Rouet) klasseerde zich in de nationale springsport, net als Karina (v.Grandeur). De volle broer van deze laatste is Landeur, de goedgekeurde hengst die Z-niveau sprong.'

 

Hieronder alle merries uit deze stam met een vermelding in de top-500.

Merries zonder kinderen in de sport:

 • no. 9 Tarina keur, sport-dressuur (v. Jazz uit Barina) Index 191, 51% btbh

 • no. 213 Zabarina ster (v. Jazz x Junior STV uit Barina) Index 166, 44% btbh

Merries mét kinderen in de sport:

 • no. 79 Narina elite, pref, sport-dressuur (v. Rubinstein uit Barina) Index 167, 55% btbh

 • no. 115 Sarina ster, prok (v. De Niro uit Barina) Index 165, 42% btbh

 • no. 144 Marina keur, sport-dressuur (v. Rubinstein uit Barina) Index 162, 53% btbh

 • no. 245 Barina keur, pref, prest, sport-dressuur (v. Sultan) Index 156, 63% btbh

Onze Warina heeft tot dusver nog geen verrichting gedaan (aanlegtest/sport). Haar veulens zijn hiervoor nog te jong.

Ook van Garina keur, pref, sport-dressuur (Warina's moeder) zijn nog geen nakomelingen in de sport uitgebracht.

 

   
 

15 mrt. 2011

Nieuwe video Florence-Warina

Recent hebben we een nieuwe video gemaakt van Florence-Warina (v. Voice). Hoewel ze momenteel behoorlijk overbouwd is, laat ze zien dat dit haar niet belemmert om haar spectaculaire draf te laten zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29 jan. 2011

 

Paardenstal wordt nu ook van buiten opgeknapt

Onze paardenstal is in 2006 reeds van binnen verbouwd en ingericht als paardenstal. Voorheen was dit namelijk een varkensstal. Afgelopen najaar is het gehele dak vervangen, nadat het zwaar beschadigd was door de extreme storm eind juli.

In het voorjaar/zomer hebben we gepland om de hele buitenmuur aan te gaan pakken, inclusief kozijnen, staldeuren en buitenverlichting.

 

 

paardenstal van binnen

 

 

24 dec. 2010

'Ut dansende paerd' wenst u fijne feestdagen en een gelukkig 2011!!!

We wensen iedereen een goed en gezond 2011 toe! We kijken uit naar de drie opkomst zijnde veulens van Olivi keur (Jazz x Aktion), Johnson (Jazz x Flemmingh) en Santano (Sandro Hit x Silvano N) en hopen dat ze weer voldoen aan de hooggespannen verwachtingen.

 

   
 

21 dec. 2010

Warina behaalt PROK-predikaat

Warina (Jetset D x Ulft x Sultan) heeft de röntgenologische keuring van het KWPN-stamboek ondergaan en is hiervoor geslaagd. Dit betekent dat ze nu met het PROK-predikaat door het leven gaat.

Komend jaar zal ze gust gehouden worden om in training te gaan voor een aanlegtest en/of de sport.

 

   

 

15 okt. 2010

Warina met mooie cijfers opgenomen in stamboek (middels thuiskeuring)

Afgelopen woensdag heeft onze fokmerrie Warina (v. Jetset D x Garina keur, preferent, sport-dressuur) uit de bekende stam van dhr. W. Wijnen deelgenomen aan een thuiskeuring. Tot dusver is ze nog niet aangeboden voor de stamboekkeuring en ook niet uitgebracht in de sport.

Met haar veulen van Voice aan de voet en zonder voorbereiding rechtstreeks uit het weiland haalde ze de volgende mooie scores: exterieur 70, stap 75 en draf 70 ptn. De keuringscommissie was erg positief over Warina en adviseerde om Warina ook een aanlegtest te laten doen. Daarom hebben we besloten om Warina na de geboorte van het veulen van Olivi in 2011 gust te laten, te gaan rijden en in de herfts/winter aan een aanlegtest (IBOP-proef) te laten meedoen.

 

 

 

 

30 sept. 2010

 

Alle fokmerries drachtig!

Vanmorgen heeft de veearts vastgesteld dat alledrie de fokmerries drachtig zijn. De veulens van Olivi uit Warina en Johnson uit Raquinah verwachten we midden april en het veulen van Santano uit Tessa midden mei 2011.

 

   
 

11 juli 2010:

 

Dressuurkampioen van Limburg: Carina! (nicht van onze Warina)

Gisteren op de Centrale Keuring in Sevenum is Carina (v. Florencio) Limburgs Kampioen geworden van de 3-jarige én oudere dressuurmerries. Carina heeft dezelfde moeder als de goedgekeurde dressuurhengst Tolando, namelijk Narina (v. Rubinstein) die weer afstamt van Barina (v. Sultan). Barina is tevens oma van onze Warina.

 

   
 

12 mei 2010:

 

Flamenco geboren

Afgelopen nacht is het veulen van Raquinah uit Special D (v. Metall) geboren. Dit keer een stoer donkerbruin hengstveulen genaamd Flamenco. Flamenco was heel snel op de been en binnen een half uur na de geboorte rende hij al rondjes om z'n moeder heen. Daarna pas ging hij op zoek naar melk. Aan het eind van de middag zijn ze even buiten geweest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 mei 2010:

 

Florence-Warina geboren

Vannacht is het veulen van Warina uit Voice (v. De Niro) geboren. Een bruin merrieveulen genaamd Florence-Warina. Warina heeft het veulen volledig zelfstandig op de wereld gezet en we waren vanmorgen blij verrast het veulen er gezond en wel naast te zien liggen. Vanmiddag zijn ze voor het eerst in de wei geweest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 apr. 2010:

 

Uitgebreid artikel IDS over Uthopia: 'Brits geheim wapen voor de toekomst' (uit Lady Reveil-stam = moederlijn van Tessa)

In de 'In de Strengen' nr.8 is een uitgebreid artikel opgenomen over het veelbelovende Grandprix-paard Uthopia (blz. 58 t/m 61). Uthopia is een telg uit de Lady Reveil-stam net als onze fokmerrie Tessa (v. Houston).

Citaat: 'Uthopia is weer zo'n KWPN-paard met de 'magical factor', hij passageert en piaffeert met het grootste gemak en iedereen is gek van hem. Met scores boven de 73% in de Grand Prix en boven de 75% in de Grand Prix Special in de Sunshine Tour lijkt er een toekomst voor de telg uit de Lady Reveil-stam in het verschiet waarbij het individuele en het team-eremetaal al in de verte glinstert.'

lees meer ...

 

   

 

 

6 apr. 2010:

 

 

Goede EPTM-score voor Carina (uit moederlijn van Warina)

Bij de EPTM in Deurne is vorige week Carina (v. Florencio), die via Narina-Barina directe familie is van onze Warina, geslaagd met een hele goede score van 80ptn.

De KWPN-site vermeldde hierover het volgende: 'In de dressuurrichting behaalden drie merries de gewenste score van 75 punten of meer. Uitschieter was hier Carina (v.Florencio uit Narina elite sport(dres) van Rubinstein I, fokker W. Wijnen uit Berlicum) van De Engelse Hoeve v.o.f. uit Grashoek. Een grootramige en goed ontwikkelde merrie die steeds het gewenste beeld laat zien en daarbij in alle gangen een goed achterbeengebruik toont, waarbij de galop het hoogste scoorde. Met een 8,5 voor galop en houding & balans en een 8 voor de aanleg komt ze aan haar totaalscore van 80 punten.'

Carina is een halfzus van de KWPN dekhengst Tolando (v. Krack C).

In IDS nr. 7 op blz 51 wordt hier nog eens vermelding van gemaakt.

 

 

 

 

 

26 mrt. 2010:

 

 

Voorpagina en uitgebreid artikel in Hoefslag over Tarina (uit moederlijn van Warina)

Op de voorpagina van de Hoefslag van deze week (nr. 12) staat Tarina (Jazz x Barina = oma van onze Warina) met haar amazone Katja Gevers. Vervolgens staat op blz. 10 t/m 14 een artikel onder de noemer 'trainer-pupil' over respectievelijk Theo Hanzon en Katja Gevers. Hierin wordt hun wijze van trainen van dressuurpaarden besproken, wat geillustreerd wordt met een uitgebreide fotoreportage van de training met Tarina.

lees meer ...

 

 

 

 

25 mrt. 2010:

 

 

Uitgebreid artikel IDS over KWPN dekhengst Vivaldo (uit Lady Reveil-stam = moederlijn van Tessa)

In de 'In de Strengen' (IDS) nr. 6 is een uitgebreid artikel over de KWPN dekhengst Vivaldo opgenomen op blz. 34 t/m 39. Vivaldo (v. Polansky) is afkomstig uit de Lady-Reveil stam, waar ook onze Tessa uitkomt. Vivaldo is pas 8 jaar, maar heeft de afgelopen jaren opvallend gepresteerd door 2 opeenvolgende jaren hoog te scoren bij het WK voor jonge dressuurpaarden. Bovendien wist hij al vele goede scores te halen in het ZZ-licht en ZZ-zwaar. 

Een citaat uit de IDS:

'... en lijkt hij alles in huis te hebben voor het zwaardere werk.

De prestaties van Vivaldo komen niet uit het niets, want hij is van onberispelijke komaf. Zijn moeder is de stermerrie Reveil VB. De naam Reveil refereert aan de bekende Lady Reveil, moeder en grootmoeder van een fors aantal goedgekeurde hengsten, die tevens aan het begin staat van de Lady Reveil-lijn.'

lees meer ...

 

 

 

 

9 mrt. 2010:

Merrieavond met in de hoofdrol Barina (oma van Warina)

Donderdag 11 maart op de jaarlijkse Merrieavond van de KWPN afdeling Midden Brabant Noord wordt Barina - oma van onze Warina - van de heer W. Wijnen te Berlicum in het zonnetje gezet. Onder de noemer 'de merrie maakt het verschil' komen Barina (inmiddels 27 jaar) en haar nafok in de baan. Barina bracht onder andere het internationale springpaard Untouchable en het Lichte Tour dressuurpaard Tarina. Plaats van handeling is Manege Buitenhorst, Griendsteeg 3, Oosteind. De avond vangt om 20.00 uur aan met een presentatie in de foyer.

 

 

 

29 dec. 2009:

Beste wensen 2010!

Onze website is online, hoewel nog in bewerking. We wensen iedereen een goed en gezond 2010 toe!

 

   
 

1 okt. 2009:

Merries drachtig

De veearts heeft de merries nog een laatste keer gescand en constateerde dat alle 3 de merries drachtig zijn. We verwachten hun veulens van Johnson, Voice en Special D in mei 2010.

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home | Fokmerries | Te koop | Nieuws | Artikelen | Foto's | Contact | Links